Reseptör Nedir? Reseptör Hakkında Kısaca Bilgi

Reseptör Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Reseptör:
Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç

 

Biyoloji Terimi Olarak Reseptör:
1. Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç

2. Hücre içinde ya da üzerinde hormon, ilaç, virüs vb. nin özel bir hücre cevabının verilmesine yol açan veya bunların hücreye girmesini sağlayan, protein, glikoprotein ya da oligosakkaritlerden oluşan yer veya yapı.

3. Belirli kimyasalların veya uyartıların tanıyıcısı konumunda olan, bazı hallerde de bunların hücreye girmesini veya bunlara karşı bir cevabın oluşturulmasını mümkün hale getiren yer veya yapı, almaç.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Reseptör:
Uyarıyı alan duyu organı.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Sistem: 1. Birlikte çalışan organların bir araya gelmesiyle oluşan birim. Solunum sistemi, sindirim sistemi vb. 2. Düzen. 3. Dizge.

Obje: Nesne

Kanser: Organizmada meydana gelen ve hücreleri kontrolsüz büyüyen kötü huylu tümörlere verilen genel ad.

Basit Elektrik Devresi: Elektrik devresi özelliği gösteren en basit ve sade devre.

Gastrula: Embriyonun blastuladan sonra oluşan, hücreleri içeri çökmesiyle ilk bağırsak boşluğunu meydana getiren erken embriyonik safha.

Kütlenin Korunumu Kanunu: Bir kimyasal reaksiyona giren maddeler ile reaksiyon sonucu oluşan maddelerin kütleleri birbirine eşittir. Bu ifadeye Kütlenin Korunumu Kanunu denir.