Resesif Gen Nedir? Resesif Gen Hakkında Kısaca Bilgi

Resesif Gen Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Resesif Gen:
Etkisini fenotipte gösteremeyen ve çekinik olan gen. Bulunduğu canlıda taşıdığı karakteri dominant gen bulunmadığı zaman oluşturabilen gen çeşididir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Resesif gen:
Etkisini fenotipte gösteremeyen ve çekinik olan gen.

 

Genetik Terimi Olarak Resesif Gen:
Resesif Gen: Çekinik genlerdir. Sadece homozigot oldukları durumda etkisini fenotipte gösterebilirler. Çekinik genler dominant geni simgeleyen harfin küçüğü ile gösterilir. Bezelyelerde beyaz çiçek rengi çekinik olup m harfi ile, buruşuk tohum şekli çekinik olup d harfi ile gösterilir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler): İki organizmadan birinin yada ikisinin canlılığını sürdürmesi için beraber yaşamalarına simbiyoz (Birlikte Yaşama) denir. İkiye ayrılır : 1-

Mezofil: 1. Yaprağın iç kısmında bulunan ince çeperli ve kloroplastça zengin hücreler. 2. Yaprağın üst ve alt epidermisi arasında kalan kısmı.

Sükraz: Sükrozu monomerlerine ayıran enzim.

Monohibrit Çaprazlama: Ebeveynlerin sadece söz konusu tek bir tane lokusun alellerinin farklı olması göz önüne alınarak yapılan çaprazlama.

Proboscis: Genellikle vücudun ön kısmında ve ağız yakınında bulunan, veya tamamen ağız yapısını teşkil eden hortum.

Spiral Segmentasyon: Embriyoda, oluşan yeni hücrelerin birbirinin tam olarak üzerine veya yanına denk gelmeyip, yaklaşık 45 derecelik bir kayma ile birbirinin üzerine otur