Rezervuar Nedir? Rezervuar Hakkında Kısaca Bilgi

Rezervuar Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde işlem bittikten sonra klozet, tuvalet taşı ya da pisuvarları temizleme amacıyla kullanılan tanktır. Rezervuarlar su biriktirmek ve sonradan boşaltmak için kullanılır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rezervuar:
Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

 

Coğrafya Terimi Olarak Rezervuar:
Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Organik Madde: 1- Doğal olarak bulunmayıp canlı organizmalar tarafından senezlenen maddeler. 2- Canlı yapısında bulunan yağ, protein ve karbonhidratlı madde.

Özümleme: Canlı organizmanın, dışarıdan aldığı besin maddelerini parçalayıp yeniden kendine özgü maddelere dönüştürmesi. Fotosentez. Yeşil bitkilerin besin yapm

Sis: 1. Atmosferde su kaynaklarından buharlaşan su buharının yeryüzüne yakın yerlerde yoğuşarak su damlacıkları hâlinde havada asılı kalmasıyla oluşan hava

Raptiye: Düz, geniş başlı, kısa bir çivi görünüşünde, kâğıt veya karton vb. şeyleri bir yere tutturmak için kullanılan araç, pünez.

Nekroz: Hücrelerin ve dokuların ölmesi durumu.

Hastane Atıkları: Hastanelerden veya diğer sağlık kuruluşlarından tıbbi, enfekte patojen ve patolojik atıklara hastane atıkları denmektedir. Hastane atıklarına kullanıl