Saçak Terimi Hakkında Bilgiler
Çatılarda, çatı yüzeyinin binanın dışına taşan ve Çatının en alt sınırını belirleyen doğrudur bölümüdür. Saçak düzlemi yatay olduğu gibi, eğimli de olabilir.
1- Perdelerin, döşemelik kumaşların, yatak veya masa örtülerinin kenarlarına dikilen süslü iplik salkımlardır.
2- Farklı içerikte iplerden yapılmış perde süslemeleri.
1. Bir ışık demetinin engel arkasında elde edilen parlak ve karanlık şeritlerden herhangi biri.
2. Yapıcı girişimin olduğu noktalarda, aydınlık bölge oluşurken yıkıcı girişimin olduğu noktalarda da karanlık bölge oluşur. Bu bölgelere saçak denir.
Bir yapının herhangi bir bölümünü güneş ve yağmurdan koruması için, o bölümden dışa taşkın ve altı boşta olarak yapılan örtü.
1. Bir şeyin kenarı boyunca sarkan püskül gibi teller; halının iki başında, çözgü ipliklerinin kesilmesinden arta kalan uçlar.
2. Çatının binadan dışarı taşan bölümü.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:
Duvar: Çeşitli binalarda taş, tuğla ve bloklardan değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme duvar olarak düşey şekilde örülen elemanlar. Duvar, yapının dışarıy
Alçı Dekorasyoncu: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, alçı, alçıpan ve diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı sıva, kartonpiyer, dökme tavan, asma tavan, bölme
Bambu: Mobilya yapımında kullanılan kamış. Tropikal menşeli dayanıklı ve esnek bir malzemedir, bini aşkın çeşidi bulunmaktadır.
Sahanlık: Basamak sayısı fazla olan yüksek merdivenlerde, merdiven boyunun ortasına gelecek şekilde düzenlenen kısa bir dinlenme düzlüğüdür.
Strüktürel: Yapısal, kendi yüküne ek olarak yük taşıyabilen yapı öğesi.
Tırnak: Genellikle giriş holüne konulan, aynalı veya aynasız, çekmeceli veya raflı mobilya.