Safra Terimi Hakkında Bilgiler
Karaciğer hücreleri tarafından salgılanarak safra kesesinde toplanan ve safra kanalı ile onikiparmak bağırsağına geçerek yağların sindirimine katılan, safra tuzları, kolesterol, safra pigmentleri, yağ asitleri, sodyum klorür içeren sıvı; öd.
Bir teknede denge sağlanması için sintinesine konan ağırlık.
Karaciğer tarafından salgılanan, yeşilimsi kahverengi bir sıvıdır. Safra, kısmen yağ sindirimine yarayan bir salgı, kısmen de eskimiş alyuvarların tahrip olmaları sonucu oluşmuş bir atılma ürünüdür.
Benzer Biyoloji Terimleri:
RNA (Ribonükleik Asit): Nükelotitleri deoksiriboz yerine riboz içeren ve DNA'daki timin bazının yerini urasil bazının aldığı çoğunlukla tek iplikçikli olan nükleik asit.
Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu
Başat Gen: Aynı kalıtsal karakterle ilgili, farklı aleller bir araya geldiğinde, etkisini canlının dış görünüşünde ortaya çıkaran gene başat (baskın, dominant) g
Tümür: İnce bağırsağın iç yüzeyi kadife gibi tüylüdür. Bu tüylere tümür (villüs) denir. Bu tümürler besinlerin kana geçmesini sağlar.
Pseudocoelomata: Gerçek söloma sahip olmayan canlılar. Embriyonel dönemdeki blastosöl'ün devamıdır. Sadece dış kısmı mezoderm ile çevrilidir.
Tampon: Bir çözelti içinde hidrojen iyonu yoğunluğunun (pH) değişmesini azaltan madde.