Safra Nedir? Safra Hakkında Kısaca Bilgi

Safra Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Safra:
Karaciğer hücreleri tarafından salgılanarak safra kesesinde toplanan ve safra kanalı ile onikiparmak bağırsağına geçerek yağların sindirimine katılan, safra tuzları, kolesterol, safra pigmentleri, yağ asitleri, sodyum klorür içeren sıvı; öd.

 

Denizcilik Terimi Olarak Safra:
Bir teknede denge sağlanması için sintinesine konan ağırlık.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Safra:
Karaciğer tarafından salgılanan, yeşilimsi kahverengi bir sıvıdır. Safra, kısmen yağ sindirimine yarayan bir salgı, kısmen de eskimiş alyuvarların tahrip olmaları sonucu oluşmuş bir atılma ürünüdür.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

RNA (Ribonükleik Asit): Nükelotitleri deoksiriboz yerine riboz içeren ve DNA'daki timin bazının yerini urasil bazının aldığı çoğunlukla tek iplikçikli olan nükleik asit.

Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu

Başat Gen: Aynı kalıtsal karakterle ilgili, farklı aleller bir araya geldiğinde, etkisini canlının dış görünüşünde ortaya çıkaran gene başat (baskın, dominant) g

Tümür: İnce bağırsağın iç yüzeyi kadife gibi tüylüdür. Bu tüylere tümür (villüs) denir. Bu tümürler besinlerin kana geçmesini sağlar.

Pseudocoelomata: Gerçek söloma sahip olmayan canlılar. Embriyonel dönemdeki blastosöl'ün devamıdır. Sadece dış kısmı mezoderm ile çevrilidir.

Tampon: Bir çözelti içinde hidrojen iyonu yoğunluğunun (pH) değişmesini azaltan madde.