Sahne Nedir? Sahne Hakkında Kısaca Bilgi

Sahne Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Sahne:
Tiyatro. Tiyatro sahnesi. Tiyatro eserinde bir perdelik bölümün, dekor bakımından değişik olan küçük kısımları. Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis. Yapılarına göre tiyatro sahneleri şunlardır: sabit sahne, döner sahne, asansörlü sahne.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sahne:
1- Tiyatro sahnesi.

2- Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sahne:
1. Zamanın, mekanın ve diğer öğelerin (oyuncu, gün bölümü, ışık vs.) süreklilik gösterdiği, yaşamın bize sunduğu somut zamanı andıran bir birim.

2. Gösterim metninin bölümlerinden her birini ve/veya performans sergilenmesi için ayrılmış alan.

 

Benzer Tiyatro Terimleri:

Durum değiştirmek: Oyuncunun gövdesel olarak bir görünüşten başka bir görünüşe geçmesi.

Salon Komedyası: Bir salon dekoru içinde oynan ve nükteli konuşmalarla gelişen, hafif, salt eğlendirmeye dayanan komedya biçimi.

Auto Sacramentale: İspanyadaki ilk dinsel oyunlara verilen ad bu oyunlarda kutsal kitaptan öyküler ve ermişlerin yaşamları alegorik oyun kişilerle sahneye getirilmiştir

Edilgen Kahraman: Başka oyun kişilerinin etkisiyle hareket eden oyun kişisi.

Boğumlanma: Konuşma organlarımızın (dudak, dil, damak uzamı, yanaklar, alt çene) boğazımdan çıkan sese biçim vermek için topluca çalışması. Sessiz harflerin bir t

Araba Sahne: Araba üzerine kurulan sahne türü. bu ilk kez orta çağda ortaya çıkmış ve kilise'nin dinsel amaçlarına uygun olarak kullanılmıştır.