Sanat Dünyası Nedir? Sanat Dünyası Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Dünyası Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sanat Dünyası:
Sanat kuramcısı Arthur Danto'nun 1964'te öne sürdüğü, daha sonraki yıllarda George Dickie tarafından geliştirilmiş; bir şeyin sanat eseri olarak kabul edilmesi için kendi içindeki özellikler dışında doğrudan bağlı olduğu düşünülen sosyal şebeke, ağ.
Birçok diğer ortam gibi sanatın da üretimi ve algılanması sosyal, kültürel ve ekonomik bir ağ içerisinde gerçekleşir. Bu ağın anahtar düğümlerinde sanat üretimi, sanat sunumu, sanat değerlendirmesi ve sanat satışının yer aldığı söylenebilir. Çok farklı şekillerde ve farklı amaçlarla üretilebilen sanat bu ağ sayesinde aynı ekonomiyi paylaşır. Kurumsal sanat teorisine göre bu ağın dışında sanat varolamaz. Sanat dünyasının işlevi, moda sistemine benzer bir sistem içinde, sanat olan ve olmayan arasındaki ikililiği sürekli yenileyerek tekrardan tanımlamak olarak görülebilir.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Leke: Resim yüzeyi üzerine boya ile yapılmış iz. Resim sanatında yüzeyin homojen biçimde renk kullanılarak örtülmüş parçası.

Hiyeroglif: Mısırlıların kullandıkları bir resim yazı çeşidi.

Kore: Yunan sanatının arkaik döneminde yapılmış, giyimli genç kız heykeline verilen addır.

Peyzaj: Konusu açık alanlardaki doğa görünümleri olan resim, manzara resmi. Bir yerin doğal görünüşü.

Ton: Boyalı bir cismin planlarının aydınlık ve karanlık dereceleri. Nesnelerin çeşitli bölgeleri birbirleriyle karşılaştırıldıklarında, aralarındaki açıklı

Saray: 1- Genellikle devlet yöneticilerinin ikamet ettikleri ve devleti yönettikleri kompleks yapılardır. 2- Hükümdarların veya devlet başkanlarının oturd