Sanat Nedir? Sanat Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Sanat:
İnsanoğlunun kurguladığı yapıtlarda güzellik ülküsünün ifadesidir. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler meydana getirme becerisi.

 

Edebiyat Terimi Olarak Sanat:
Bir duygunun, bir tasarımın, bir düşünce ya da güzelliğin biçimlendirilip anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü, bu yöntemlerle erişilen yaratıcılık.

 

Sanat Terimi Olarak Sanat:
1- Belli kalıplar içine konulamayan ve estetik olan insan duygularının dışa vurumudur. İnsanların, tabiat karşısındaki duygu ve düşüncelerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritm gibi unsurlarla güzel ve etkili bir biçimde ve kişisel bir üslûpla ifade etme çabasından doğan ruhsal bir faaliyettir.

2- İnsanoğlunun ortaya çıkardığı yapıtlarda, güzellik ülküsünün ifadesi. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler oluşturma becerisi.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sanat:
Bir duygu, tasarı, güzellik vb. nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan benzersiz ürünler.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sanat:
1. Bir duygunun, bir tasarının ya da özelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü.

2. Bir şey yapmada gösterilen ustalık, hüner beceri, yetenek.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Sanat:
İnsanda estetik duyguyu heyecana getirecek eserler meydana getirme işi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sanat:
Bir duygunun, tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ya da bu anlatım sonucu ortaya çıkan üstün yaratıcılık.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Sanat:
1. Bir duygunun, tasarımın veya güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık.

2. Belli bir uygarlığın veya topluluğun anlayış ve zevk ölçülerine uygun olarak yaratılmış anlatım.

 

Benzer Genel Türkçe Terimleri:

Haset: 1. Çekemezlik, kıskançlık, günü. "Seni öyle görünce çok haset ettim." 2. Kıskanç. "Senin bu kadar haset biri olduğunu bilmiyordum."

Sahabe: Hz. Muhammed'in meclislerinde ve konuşmalarında bulunan kimseler.

Kıdemli: 1. Bir işte eski ve deneyimi çok olan. "Sen kıdemli olduğun için direksiyona geç." 2. Bulunduğu görev veya rütbede hizmet süresi diğerlerine göre

Küpeşte: Gemilerde güverte hizasında ıskarmoz bağlarına tutturulan dikmelerin dış yüzeylerine kaplanan kaplamaların oluşturduğu siperler.

Azim: Bir işteki engelleri yenme kararı.

Loş: Yeterince aydınlık olmayan, yarı karanlık, az ışık alan. Az aydınlatan.