Selüloz Terimi Hakkında Bilgiler
Üç bin ya da daha fazla glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.
1- Odun özü maddesi.
2- Bitkilerde hücre yapısının büyük bir bölümünü oluşturan kağıt,yapay ipek ile patlayıcı maddelerin yapımında kullanılan bir karbon hidrat.
1. Yalnızca bitkilerde bulunur. Bitki hücresinin çeperini (hücre duvarını) oluşturur. (Yapı maddesi) Hayvanlar tarafından sindirilemez. (Bazı kuş ve geviş getirenler hariç)
2. Çok sayıda glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.
Bitkilerde hücre yapısının büyük bir bölümünü oluşturan kağıt, yapay ipek ve patlayıcı maddeleri yapımında kullanılan bir karbonhidrat.
Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz bir karbonhidrat olmasına karşın yapısındaki glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şekli nedeniyle insan vücudu tarafından sindirilemez.
Üç bin ya da daha fazla glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
LPG (LePeGe): Yaygın olarak "tüp gaz" adıyla bilinen enerji kaynağı olarak kullanılan renksiz ve kokusuz bir gaz. (Lipit Petrol Gazı)
Köken: Bir şeyin çıktığı veya dayandığı temel, biçim, neden, yer.
Deforme: Biçimi, kalıbı bozulmuş.
Sis: 1. Atmosferde su kaynaklarından buharlaşan su buharının yeryüzüne yakın yerlerde yoğuşarak su damlacıkları hâlinde havada asılı kalmasıyla oluşan hava
Plato: Akarsular tarafından derin biçimde yarılmış yüksek düzlükler bulunan dağ.
Ağız Boşluğu: Önde dudaklar, arkada yutak ve sindirim kanalı ile sınırlı olan boşluktur. Oval şekilde olup diş çukurları ve dişlerin yan yana dizilmesi ile iki kısm