Şeytan Nedir? Şeytan Hakkında Kısaca Bilgi

Şeytan Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeytan:
Hz. Âdem'e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah'ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, gözle görülmeyen varlık, diğer ismi İblistir.

 

Tiyatro Terimi Olarak Şeytan:
Halk efsanelerinde ve sonraki büyük dinlerde kötülüğün simgesi. Tiyatroda bu rolü oynayanlar, her yanında korkunç canavar yüzleri bulunan deriden özel giysiler giyerlerdi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şeytan:
Hz. Âdem’e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah’ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, iblis.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Süleyman Çelebi: Mevlid ismiyle meşhur Vesiletün necat isimli eserin yazarı olan Türk.

Hayâ: Hoş karşılanmayan bir söz veya davranıştan dolayı kişinin Allah'a ve insanlara karşı mahcubiyet ve üzüntü duyması, utanması, insanı kötülük yapmaktan

Hürmet: Saygı; bir kimseye, bir şeye karşı dik- katli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu.

Hayız: Kadının rahminden bir hastalık veya çocuk doğurma sebebi olmaksızın belirli günler içinde gelen kandır. Buna âdet hâli de denir. Görülen bu kana da ha

Taksir: Umre veya hac yapmak için ihrama giren kimsenin belli menasiki yaptıktan sonra ihramdan çıkması için saçlarını kısaltmasına denir.

Muhâlefetün li'l-Havadis: Yüce Allah'ın sonradan olanlara, sonradan yaratılmış olanlara benzememesi demektir. Zatî sıfatlardandır.