Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.
Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.
Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.
Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.
Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri:
Hipotermi: Vücut sıcaklığının normal kas ve beyin etkinliğinin zarar göreceği kadar düşmesi.
Sivil Toplum Kuruluşu (STK): Gönüllü kişilerin, dernek, vakıf, oda, sendika, yurttaş girişimi, vb. adı altında buluşup, zamanlarını, emeklerini toplumun yararına sunmak ve kalıcı
Maksimum: Değişebilen bir niceliğin varabileceği en yüksek olan sınır.
Minimum Sıcaklık: Belirli zaman aralığında gözlenen en düşük hava sıcaklığı.
Çamur Akıntısı: Şiddetli yağışlar sonucu dağ yamaçları ve vadilerden aşağı hızla akarak hareket eden taş, toprak, kaya ve su kütlesi.
Gök Gürültüsü: Havadaki elektrik boşalımı yolunda bulunan gazların aniden genişlemesiyle oluşan, şimşek veya yıldırım parıltısının ardından duyulan ses.