Soğuk Savaş Nedir? Soğuk Savaş Hakkında Kısaca Bilgi

Soğuk Savaş Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Soğuk Savaş:
II. Dünya Savaşı'ndan sonra süper güçler olarak ortaya çıkan Sovyetler Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri'nin silaha başvurmaktan kaçındıkları dönem.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Soğuk Savaş:
Sovyet Bloğu ülkeleri ile Batılı güçler arasında 1945'den 1990'a kadar devam etmiş olan uluslararası siyasi ve askeri gerginlik. Genel kabule göre soğuk savaş Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Berlin Duvarının yıkılması ile sona ermiştir.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Referandum: Halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında olumlu veya olumsuz görüşünü belirlemek için başvurulan oylama; plebisit, halk oylaması.

Holokost: Nazi Almanya'sının II. Dünya Savaşı öncesinde ve savaş sırasında sistemli bir şekilde gerçekleştirdiği Yahudi katliamına verilen isim.

Konfederasyon: Birden fazla ülkenin genellikle dış işleri ve savunma alanlarında federasyona göre biraz daha ılımlı bir bağımlılık içinde ortak politika ve yönetim i

Potsdam Konferansı: Almanya'nın savaştan çekilmesi üzerine yaşanan sorunları görüşmek ve barış düzenini oluşturmak için 17 Temmuz-2 Ağustos 1945 tarihleri arasında Berlin

Sosyal Medya: 1. Kişilerin video, fotoğraf, görüntü, yazı, resim, fikir, haber gibi içerikleri paylaşmak için kullandığı çevrim içi (online) sanal iletişim ortamlar

Annan Planı: Türk ve Rum kesimleri halinde bölünmüş Kıbrıs Adası'nın bağımsız bir devlet olarak birleştirilmesini öneren Birleşmiş Milletler planı.