Sömürgecilik Nedir? Sömürgecilik Hakkında Kısaca Bilgi

Sömürgecilik Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sömürgecilik:
1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında başka ulusları, devletleri ve toplulukları siyasal ve ekonomik açıdan egemenliği altına alarak yayılması.

2. Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sömürgecilik:
Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.

 

Tarih Terimi Olarak Sömürgecilik:
Bir devletin bir başka ülkeyi işgal ederek yönetmesi ve işgal ettiği ülkenin zenginlik kaynaklarını kendi yararına kullanması. Klasik anlamda XV. ve XVI. yüzyılda Coğrafi Keşiflerle deniz aşırı yerleri keşfederek başlattıkları hareket.(İlkçağda Kolonizasyon)

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sömürgecilik:
Sömürge edinme siyaseti. Genel olarak bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Muhtıra: Herhangi bir şeyi hatırlatmak, uyarmak amacıyla yazılan yazı.

Getto: Avrupa ülkelerinde Yahudilerin gönüllü olarak veya zorlanarak yerleştirildikleri ve her türlü gereksinimini başka yere gitmeden karşılayabildikleri ma

Şogun: Japonya'da bir askeri rütbe ve tarihsel unvan.

Nanoteknoloji: Maddenin atomik veya moleküler boyutta işlenerek mikroskobik boyutta ürünlerin üretilmesi yöntemi.

Kapitalizm: Üretim araçlarının özel mülkiyetin elinde olduğu ve serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde bu araçların kâr birikimi sağlamak için kullanıldığı bir eko

Konferans: Uluslararası bir sorunun çözülmesi için yapılan toplantı.