Sosyoloji Nedir? Sosyoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sosyoloji:
Bir toplumun örfünü, âdetini, yaşam biçimlerini, toplumsal olay ve kurumlarını inceleyen bilim dalıdır.
 Sosyoloji, törelerimizi, inanış ve düşüncelerimizi kısaca kültürümüzü incelemektedir.
 Sosyoloji ile uğraşan bilim insanlarına ise sosyolog denir. Sosyologlar, toplum içindeki değerleri araştırır.
 İçinde yaşadığımız toplumsal yapıyı yakından tanımamızı ve çevremizle iyi ilişkiler kurmamızı, toplumsal olayları anlama ve açıklamamızı, toplumsal gelişmeye katkı yapmamızı sağlar.

 

Tarih Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplum bilimidir. Tarihi olayları sosyoloji konularını hesaba katarak inceler.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplumsal ilişkileri ve bu ilişkileri düzenleyen devlet, eğitim, ekonomi, din, aile gibi kurumların yapılarında ve görevlerinde (işlevlerinde) meydana gelen değişmeleri somut koşulları içinde inceleyen bilime sosyoloji denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sosyoloji:
İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerini, sosyal grupları, kurumlar ve örgütler arasındaki ilişkileri, toplumdaki değişme ve gelişmeleri sistematik ve bilimsel olarak inceleyen bilim.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplum bilimi.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Mamur: Gelişip güzelleşmesi, hayat şartlarının uygun duruma getirilmesi için üzerinde çalışmış olan bakımlı imar edilmiş yer.

Tekzip: Düzeltme, cevaplama yazısıdır. Yapılan yanlış bir habere konu olan kişi ya da kurumun haberin düzeltilmesi için yazdığı yazıdır. Tezkip olarak da geçe

Kıta: Etrafı denizlerle ve okyanusla çevrili, çevresindeki adalarların da dahil olduğu büyük kara parçalarıdır. Yerkürenin % 29'u karalarla çevrilidir. Bunu

Şeyh: Ahilik teşkilatında çıraklık ve ustalık törenlerini yöneten, cezaların uygulanmasını sağlayan, ahlakî ve dini otorite.

Nüfus Hacmi: Bir ülkede yaşayan insan sayısıdır.

Fatih: Zafer kazanan, fetheden kimse İslam devletlerinde bir ülkeyi veya bir şehri savaşarak alan hükümdar ve komutanlara verilen unvan.