Spor Nedir? Spor Hakkında Kısaca Bilgi

Spor Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Spor:
Başka bir üreme hücresi ile birleşmeksizin yeni bir birey oluşturabilen üreme hücresi. Canlıların eşeysiz üreme hücreleri olan sporlar başlıca bakteriler, mantarlar ve bazı yeşil bitkiler tarafından oluşturulur.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Spor:
1- Bazı mantar ve bitkilerin yeni canlıları oluşturabilme yeteneğine sahip hücreleri.

2- Eşeysiz üreyen türlerde, küçük ve dayanıklı olan üreme hücresi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Spor:
1. Kötü şartlara dayanıklı, neslin devamlılığını sağlayıcı özel üreme hücrelerine spor denir.

2. Genellikle tek hücreli olan eşeysiz üreme elemanı. Bir protozoon ya da bir tohumsuz bitkide olduğu doğrudan ergin duruma gelişebilen bir organizma .

3. Mantarların üreme hücresidir. Rüzgâr, su ve böceklerin etkisiyle çevreye dağılır. Sporlar çevre şartlarına oldukça dayanıklı olup yıllarca canlılığını koruyabilir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Spor:
Fiziksel ve ruhsal sağlığı olumlu etkilemek, sosyal ve moral değerlere katkıda bulunmak amacıyla yapılan her türlü hareket, faaliyet.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Spor:
Eşeysiz üreyen türlerde, küçük ve dayanıklı olan üreme hücresi.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Arı dansı: İşçi arıların temizlik, alarm, mesaj ile gıda kaynakları ve oğulların yeni yerleşim yerlerinin bildirilmesi gibi amaçlarla birbirleriyle iletişim kurm

Mum eritme cezvesi: Benmari usulüyle balmumu eritmek için kullanılan, dış haznesine su, iç haznesine balmumu konularak suyun ısısıyla balmumunun eritildiği ufak kap.

Anaç ana arı: Uzun süre takip edilerek, kendisinde bulunan istenilen özellikleri, kendinden sonrakilere aktarabildiği tespit edilen ana arı.

Petek gözü: İşçi arıların salgıladıkları balmumu ile ördükleri peteklerdeki altıgenlerin her biri.

Arı sakızı kapanı (Propolis trap): Kovan üst örtü bezi yerine, arı sakızı (propolis) toplamak amacıyla koyulan, arıların geçemeyeceği şekilde aralıklar bulunan, aralıkların arılar taraf

Polen sepetçiği (Corbicula): Bkz. Çiçektozu sepetçiği.