Sütun Nedir? Sütun Hakkında Kısaca Bilgi

Sütun Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sütun:
Su damlacıkları içindeki kalsiyum karbonatın mağara tavanında birikmesi ile oluşan sarkıt ve mağara tabanında birikmesiyle oluşan dikitin zamanla birleşmesiyle meydana gelen birikim şeklidir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sütun:
Ahşap ve kagir binalarda taşıyıcı eleman olarak kullanılan dikey yapı elemanlarına denir.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Sütun:
Genellikle mermerden, yekpare, taşıyıcı mimari öğe.

 

Satranç Terimi Olarak Sütun:
Dikey

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Sütun:
Kitap veya yazmalarda sayfanın yukarıdan aşağıya doğru bölünmüş olduğu kısımlardan her biri, kolon

 

Sanat Terimi Olarak Sütun:
1. Kaide, gövde ve başlıktan oluşan, Taştan veya ahşaptan yapılmış olup genellikle tek parçadan meydan gelen taşıyıcı mimarî eleman.

2. Herhangi bir maddeden yapılan, üstünde sütun başlığı denilen çıkıntılı bir bölüm olan, genellikle bir altlığa, bazen doğrudan doğruya yere dayalı silindir biçiminde düşey destek, kolon.

 

İnşaat Terimi Olarak Sütun:
1. Taştan yapılmış taşıyıcı direk, kolon. Eskiden sütun sözü daha çok kagir, silindirsel ayakları anlatmakta kullanılırdı.

2.Silindir biçiminde dikilitaş.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Deniz Akıntısı (Okyanus Akıntısı): Okyanuslarda, denizlerde doğdukları bölgelerden çok uzaklara su yığınını sürükleyen akıntılar.

Isınma Isısı (Özgül Isı-Kalori): Bir maddenin 1 gramının sıcaklığını 1 santigrat derece arttırmak için o maddeye verilmesi gereken enerji miktarı.

Fiziki Harita: Yeryüzü şekillerini (ova, dağ, plato, sırt, boyun vb), yer şekillerinin yükselti ve eğim gibi fiziki özelliklerini gösteren haritalardır. Bu haritalar

Subdüksiyon Zonu: Bir tektonik levhanın ikinci bir levha ile birleştiği yerde, daha ağır olan levha diğerinin altına dalar ve mantoya batar. Bu sürecin meydana geldiği

Uydu Görüntüsü: Radar, mikro dalga, detektör, tarayıcılar ve sensörlerle ölçülen ve kaydedilen elektromanyetik radyasyonlarla (ışınım) elde edilen görüntü.

Plantasyon Tarımı: Tropikal kuşakta ticari amaçla çok geniş alanlarda bir veya bir kaç çeşit ürün yetiştirmeye dayalı tarım metodudur.