Tam Mükellef (Yükümlü) Nedir? Tam Mükellef (Yükümlü) Hakkında Kısaca Bilgi

Tam Mükellef (Yükümlü) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tam Mükellef (Yükümlü):
Gelir Vergisi Yasasında yer alan düzenleme gereği olarak aşağıda yazılı olan gerçek kişiler, Türkiye içinde ve dışında elde ettikleri kazanç ve iratların tamamı üzerinden vergilendirilirler. 1.Türkiye'de yerleşmiş olanlar 2.Resmi daire ve müesseselere veya merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup adı geçen daire, müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı ülkelerde oturan Türk vatandaşları.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Eurotahvil: İhracı yapan ülkenin kendi para birimi dışındaki bir döviz cinsinden ve uluslararası bir konsorsiyum aracılığı ile bir banka ve/veya sendikasyon taraf

Ulusal Gelir: Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer; bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde alınan dolaylı vergi

Gayrı Safi Milli Hasıla: Bir ülkenin coğrafi sınırları içindeki üretiminin, gelirlerinin ya da harcamalarının toplam değeri.

Taban Döviz: Kota edilen paritenin ilk yazılanına verilen addır. Örneğin EUR/USD döviz çiftinden EUR taban döviz birimidir.

Muhatap: 1- Poliçe, çek veya benzeri bir senedi kabul ile veya ödemekle yükümlü gerçek veya tüzel kişi. 2- Teminat mektubunun yazıldığı kişi veya kurum.

Sermaye Yeterlilik Rasyosu: Bankaların kredi riskleri karşılığı tutmakla yükümlü oldukları sermaye oranı.