Tektonik Deprem Terimi Hakkında Bilgiler
Levhaların hareketi sonucu meydana gelen depremler "tektonik" depremler olarak nitelendirilir ve bu depremler çoğunlukla levha sınırlarında oluşurlar. Yeryüzünde olan depremlerin %90'ı bu gruba girer. Türkiye'de olan depremler de büyük çoğunlukla tektonik depremlerdir.
Yerkabuğunun hareketi sonucu levha sınırlarında oluşan deprem. Dünyada ve Türkiye’ de meydana gelen depremlerin büyük bir bölümü tektonik depremlerdir.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:
Kanalizasyon Sistemi: Atık suyun toplanmasında, işlenmesinde ve tasfiyesinde kullanılan donanım.
Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzni: Tesis yeri ile projeleri ve diğer belgelerin uygun görülmesi durumunda tesis yerinin ve kurulmasının uygun olduğuna dair yetkili makamın yazılı izni.
Halk Denetçisi: Ombudsman. Her ilde, mahallî idareler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bu idareler tarafından kurulan birlik ve işletmelerin, kurum dışı gerçek ve tüze
Bakıma Muhtaçlık Derecesi: Değişik derecelerde başkalarının fizikî desteğine ihtiyaç duyma durumudur.
Toprak Erozyonu: Toprak parçacıklarının havanın etkisi ile değişip ufalanması ve sonra da rüzgar ve su tarafından taşınması doğal süreci.
Hesap Verilebilirlik: Kısaca bir kimsenin yaptıklarından dolayı başka bir otoriteye açıklamada bulunması olarak tanımlanabilir ve modern yönetimin teori ve uygulamasında an