Töre Terimi Hakkında Bilgiler
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:
Na't: Peygamber Efendimizi övmek maksadıyla yazılan şiir türüdür.
Darul Erkam (Daru'l Erkam): Erkam'ın evi, Kâbe yakınında bulunan ve Hz. Muhammed'in merkez olarak kullandığı Erkam adlı sahabenin evi.
Kavme: Rükudan doğrulduktan sonra secdeye gitmeden önce bekleyiştir.
Fâiz: Ödünç vermekte, rehinde ve alış-verişte, alıcıdan veya vericiden birinin ötekine karşılıksız vermesi şart edilen fazla mal, para veya menfaat. Ribâ.
Şer'î Hâkim: İslâm hükümlerini icra makamında olan müçtehit veya onun naibi; başka bir deyişle, İslâmî ölçülere göre hükmü geçerli olan müçtehit veya naibi.
Diyet: Kâtilin (adam öldürenin) vereceği para cezasıdır. Öldürmede ölen kimsenin kanı için, yaralanmada yaralanan uzva veya uzuv noksanlığına karşılık ödenme