Töre Terimi Hakkında Bilgiler
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:
Teçhiz: Ölen kişi için genel olarak yapılması gereken hazırlıklar. Uygun bir yıkama yerinin bulunması, yıkama esnasında kullanılacak malzemelerin temin edilme
Asr Suresi: Kuranı Kerimin 3 ayetten oluşan en kısa surelerinden birisi.
Allah'ın Subuti Sıfatları: Allahın subuti sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Ancak bu sıfatların benzerleri sınırlı olarak diğer varlıklara da verilmiştir.
Hayat :
İnkâr: Yaptığını, söylediğini, tanık olduğunu saklama, gizleme, yadsıma.
Kamil: 1- Olgun, ağırbaşlı, yetkin kimse.
2- Kültürlü, bilgili, bilgin.
3- Bütün, tam, eksiksiz.
Hicret: 1- İslam takviminde tarih başı sayılan Hz. Muhammed'in Miladî 622 yılında Mekke'den Medine'ye göç etmesi olayıdır.
2- Peygamber (sav) ve müslümanla