Töre Terimi Hakkında Bilgiler
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:
Ehlikitap: Kitaplı dinlerin mensupları; Yahudi ve Hıristiyanlar gibi kendilerini kitabı olan peygamberlerden birine tâbi kılan gayrimüslimler.
Tezhib: Tezhip bir süsleme sanatıdır. Yazma kitapların daha çok da Kur'an-ı Kerim'in sayfa kenarlarının yaldız ve boya ile süslenmesidir. Bu sanatla uğraşan e
Kelime-i Şehadet: "Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şahitlik ederim" anlamındaki, "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enn
Manihaizm (Maniheizm): Mani dini ya da Manihaizm İranlı düşünür Mani'nin III. yüzyılda kurduğu ve kısa sürede hızla büyük bir coğrafyaya yayılan, iyilik kötülük esasına daya
Hul' Talâkı: Kocasına meyli olmayan ve kendi mihrini veya başka bir malını ona bağışlayarak boşanmak isteyen kadının talâkı.
Hadr: Süratli ve çabuk olmak. Kur'an'ı okuyuş şekillerinden biri.