Töre Terimi Hakkında Bilgiler
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Aidiyet: Kendini bir yere, topluluğa, aileye, millete ait hissetmek.
Vezir-i Azam (Sadrazam): Osmanlı Devletinde Padişahtan sonra en yetkili ve en yüksek devlet memurudur. Devlet memurlarını atama ve görevden alma sadrazamın işidir. Padişahın m
Kurum: Evlilik, aile, ortaklık, mülkiyet gibi köklü bir yapıyı içeren, genellikle devletle ilişkisi olan yapı veya birlik, müessese.
Kariyer: Bir meslekte zaman ve çalıflmayla elde edilen aflama, bafları ve uzmanlık.
Tulum: Gövdesi deriden yapılmış üflemeli çalgı.
Yanardağ: Magmanın yer içinden yüzeye çıktığı veya geçmişte çıkmış olduğu, genellikle koni biçiminde, tepesinde bir püskürme ağzı bulunan dağ, volkan (Örnek: Ne