Transfer Nedir? Transfer Hakkında Kısaca Bilgi

Transfer Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Transfer:
Önceki öğrenilenlerin yeni öğrenmeleri etkilemesine transfer denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Transfer:
Oyuncu, antrenör veya başka görevlilerin takım değiştirmesi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Transfer:
1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti.

2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması.

3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

 

Futbol Terimi Olarak Transfer:
Bir takıma bağlı bir oyuncunun, belirli kurallara uygun olarak bir başka takıma geçmesi, takım değiştirme.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Fiyat (Eder): Mal ve hizmetlerin birim para insinden değerine fiyat denir. Mal ve hizmetlerin değeri fiyata göre belirlenir. Mal ve hizmetlerin fiyatları piyasalard

Marksizm: Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından ortaya konulan diyalektik ve tarihsel maddeci, bilimsel dünya görüşü.

Eudaimonia: Yaşamanın anlamını mutlulukta bulan farklı öğretilere verilen ortak ad.

Olumsuz Pekiştireç: Bir davranışın sonucunda ya da olay ortadan kalktığında o davranışı kuvvetlendiren uyarıcı. Bu tür uyarıcılara itici uyarıcı da denir.

Hiyerarşi: 1- Tüm gücün en geniş ölçüde en üst kademede bulunandan en alttakine doğru sıralandığı sosyal örgütleniş biçimi. 2- Makam sırası, basamak, derece d

Evrim: Değer veya biçimlerde meydana gelen yavaş yavaş ve kısmi değişim.