Transfer Nedir? Transfer Hakkında Kısaca Bilgi

Transfer Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Transfer:
Önceki öğrenilenlerin yeni öğrenmeleri etkilemesine transfer denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Transfer:
Oyuncu, antrenör veya başka görevlilerin takım değiştirmesi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Transfer:
1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti.

2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması.

3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

 

Futbol Terimi Olarak Transfer:
Bir takıma bağlı bir oyuncunun, belirli kurallara uygun olarak bir başka takıma geçmesi, takım değiştirme.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Agnostisizm: Tanrı'nın var olup - olmadığının bilinemeyeceğini savunan görüş Agnostisizm'dir (Bilinemezcilik). Örneğin sofist düşünürlerden Protagoras "Tanrılar üz

Adalet: Her kimseye ne gerekiyorsa onun sağlanması ve hakkının verilmesidir.

Liberalizm: 1- Herkese, inanç ve düşünme özgürlüğü tanınmasının gerekli olduğunu savunan, özgür düşünüşe bağlı dünya görüşü, bireyin özgürlüğünü ve ekonomik güçle

Devalüasyon: 1-Bir devletin ulusal parasının yabancı paralar ve altın karşısında değerinin düşürülmesidir. Yüksek enflasyon yaşayan devletlerin dış borçlarının art

Pozitivizm(Olguculuk): Deneyle, olguyla ispatlanamayan hiçbir şeyin varlığını kabul etmeyen öğreti. Metafizik ve matematiği reddeder.

Varsayım (Hipotez): Gözlem ve ön araştırma sonuçlarına dayanarak oluşan yargıyı geçici bir iddia olarak ileri sürmektir.