Üç Aylar Nedir? Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

Üç Aylar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Üç Aylar:
Kutsal Ramazan ayı ile ondan önce gelen iki ay: Recep, Şaban, Ramazan ayları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Üç Aylar:
Dinimize göre Mevlid gecesi hariç diğer mübarek geceleri içinde bulunduran aylar. Bunlar ardarda gelen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

 

Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Üç Aylar:
Hicrî takvimdeki Receb, Şa'ban ve Ramazan ayları için kullanılan bir tâbir. Bu aylarda oruç tutmak âdeti yaygındır. Bu üç ayın içinde, bazı mübarek geceler vardır. Üç aylar gelince medreseler tatile girer, mollalar, yıllık maddî ihtiyaçlarını temin etmek üzere, memleketin dört bir yanına dağılırlar, gittikleri yerlerde va'z ederler, namaz kıldırırlar ve Kur'ân-ı Kerim okurlardı. Halk sadaka ve zekâtlarını bu mollalara vererek, senelik giderleri hususunda onlara yardımcı olurlardı. Mollaların yaptığı bu işe, "cerre çıkmak" adı verilirdi.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Dahiliye Nazırı: Osmanlı Devleti'nde II. Mahmut Dönemi'nden itibaren bu günkü İçişleri Bakanlarının yaptığı işleri yapanlara verilen addır. Bu makama Mü

Otoman: Avrupalıların Osmanlılara verdiği ad.

Marksizm (Bilimsel Sosyalizm): XIX. yüzyıl ortalarında Marks ve Engels'in geliştirdikleri tarihsel, toplumsal ve düşünsel görüşe dayalı devrimci siyasal harekettir. Kapi

Başçuhadar: Osmanlı Sarayı'ndaki hizmetkârların başı. Emrinde kırk çuhadar çalışırdı.

Saçı: 1. Anadolu'nun kimi yerlerindegelenek olarak, düğün töreninde gelinin başından saçılan çiçek, şeker, arpa, pirinç, para vb. karışımdan oluşan şeyler.

Çaşıt: Halk tarafından casus yerine kullanılan bir deyim.