Vergi Nedir? Vergi Hakkında Kısaca Bilgi

Vergi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vergi:
Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Vergi:
Kamu giderlerine gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gereken zorunlu katkı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükümetin ya da yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yolla herkesten topladığı paradır.

 

Siyaset Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükûmetin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yoldan herkesten topladığı para.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Vergi:
Yasalara göre devletin her tür kazançtan, alım-satımdan aldığı para.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Çap: Zilyetliğinde arsa veya arazi bulunan vatandaşlarımızın, belediyeye veya özel sektöre müracaat ederek, arsa veya arazisinin sınır noktalarını harita m

Tusunami: Odağı deniz dibinde olan, derin depremlerden sonra, oluşan dev dalgalara verilen addır.

Mücbir Sebep: Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına olanak bulunmayan ve dış bir etkiden ileri gelen olay.

Mütekabiliyet: Karşılıklılık. Mukabele-i Bilmisil Kanuna göre mütekabiliyet ilkesi: Yabancı ülkelerde Türk vatandaşlarına olumlu veya olumsuz nasıl bir uygulama yapı

Koordine Etme: Örgütün ortak amaçlarının elde edilmesi yönünde kişiler, birimler ya da bölümler arasında ilişki kurulması süreci.

Nüfus Dağılımı: Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağlımı.