Yağ Terimi Hakkında Bilgiler
Bileşiminde çeşitli asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranına göre kıvamları değişen bitkisel veya hayvansal madde.
Yağ asitlerinin gliserinle oluşturduğu madde.
Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.
Canlıların yapısına katılan ve yüksek oranda enerji veren, suda çözünmeyen, yağ asitlerinin alkollerle birleşmesi sonucu oluşan, karbon, hidrojen, oksijen ve bazen de azot ve fosfor elementlerini içeren organik bileşiklerin genel adı.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Özağırlık: Birim hacme etki eden yerçekimi kuvveti.
Haploit: 1. n sayıda kromozom taşıyan hücre. Örneğin insan vucut hücrelerinde 2n = 46, üreme hücrelerinde n = 23 kromozom vardır. Üreme hücreleri haploit hücr
Homojen karışım: Her noktasında aynı özelliği gösteren karışım.Hava,kolonya gibi.
Döl yatağı: Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar beslemek ve barındırmakla görevli kas yapısında bir organdır.
Manyetik alan: Mıknatısın özelliğini gösterebildiği yer.
Ekolojik Denge: İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününe çevre denge