Yağ Terimi Hakkında Bilgiler
Canlıların yapısına katılan ve yüksek oranda enerji veren, suda çözünmeyen, yağ asitlerinin alkollerle birleşmesi sonucu oluşan, karbon, hidrojen, oksijen ve bazen de azot ve fosfor elementlerini içeren organik bileşiklerin genel adı.
Bileşiminde çeşitli asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranına göre kıvamları değişen bitkisel veya hayvansal madde.
Yağ asitlerinin gliserinle oluşturduğu madde.
Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.
Benzer Sağlık-Tıp Terimleri:
Olfaktoryus: Koku siniri. (Nervus Olfactorius)
Fizyoloji: Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldiklerini inceleyen bilim dalı.
Miyop: Uzağı net görememe.
Kabakulak: Tükürük bezlerinin, özellikle kulak altı bezlerinin iltihaplanmasıyla beliren bulaşıcı, salgın ve ateşli bir hastalık.
Beta Karoten: Bronzluğu koruyan güçlü bir antioksidan.
Koroner Oklüzyon: Koroner atardamarların bir kolunda meydana gelen ve kalbin bazı kısımlarına kan gitmesini engelleyen bir madde ( genellikle kan pıhtısı). Kalbin bu kı