Yağ Terimi Hakkında Bilgiler
Yağ asitlerinin gliserinle oluşturduğu madde.
Bileşiminde çeşitli asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranına göre kıvamları değişen bitkisel veya hayvansal madde.
Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.
Canlıların yapısına katılan ve yüksek oranda enerji veren, suda çözünmeyen, yağ asitlerinin alkollerle birleşmesi sonucu oluşan, karbon, hidrojen, oksijen ve bazen de azot ve fosfor elementlerini içeren organik bileşiklerin genel adı.
Benzer Kimya Terimleri:
Bileşik Formülü: Bileşikteki elementlerin cins ve sayısını belirten formül. Bir bileşikte atomların birleşme oranlarını gösteren en basit formül.
Akım Şiddeti: Elektrik yüklerinin akış hızı.
Yüzey Gerilimi: Moleküller arası çekim kuvvetinden dolayı sıvının yüzeyinde oluşan kuvvet.
İyonik Bileşik: Negatif ve pozitif iyonların elektrostatik çekim kuvvetleriyle bir arada tutulduğu bileşik. Atomları arasında iyonik bağ içeren bileşikler.
Karbon Kimyası: 1828 Yılında Alman Kimyacı Friedrich Wöhler, laboratuarda anorganik bir madde olan KCN den, organik bir madde olan üreyi elde etmiştir. Böylece organi
Yükseltgenme Reaksiyonu: Elementlerin oksijenle yaptığı reaksiyon.