Yasa Terimi Hakkında Bilgiler
1- Bireylerin toplum içindeki eylem ve davranışlarını düzenleyen yazılı hukuk kurallarıdır.
2- Olaylar arasında düzenli bir bağıntıyı tespit eden ve bir şeyin zorunlu olduğunu dile getiren genel önerme. Olayların gidişinde olağan dışına yer vermeyen, değişmezlik ve zorunluluk gösteren kural.
3- Teorinin unsurları arasındaki ilişkinin matematiksel olarak ifade edilmesiyle ortaya çıkan; genel, gerçekleşme olasılığı yüksek önerme.
Devletin yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan, uyulmadığı zaman belli yaptırımlarla karşılaşılan kural.
Devletin yasama organı tarafından anayasaya uygun olarak hazırlanmış, herkesin uymak zorunda olduğu yaptırıma bağlı kurallardır. Yasa teklifi vermeye bakalar kurulu ve milletvekilleri yetkilidirler. Yasalar resmi gazetede yayınlanır.
Devletin yasama organları tarafından konulan ve uyulması gereken kurallar bütünü, kanun.
Çok sayıda deney ve gözlemlerden sonra, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen durum.
Kanunname, Mevzuat.
Bkz. Kanun
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Sokrates: Antik Yunan filozofudur. M.Ö. 5. y.y. da Atina'da doğmuştur. Babası heykeltraştır. Kendisi ve halkının ahlakça olgunlaşması için yaşamını adamıştır. B
Tanıma: Bir uyarıcının, önceden görülüp görülmediğine karar verilmesidir.
Gerçek (reel): 1- Düşünülen, tasarımlanan şeylere karşıt olarak var olan. Bilinçten bağımsız olarak var olan.
2- Somut ve deney konusu olan, bilinçten bağımsız ol
Fobik Nevroz: Gerçekte hiçbir tehlike olmadığı halde mantık dışı duyulan korkulardır. Örneğin, yükseklikten, kapalı yerlerde kalmaktan, asansörden, kalabalıktan, ka
Aralıklı ya da Toplu Öğrenme: Öğrenme sürecini zaman içine yayarak, kısa çalışma süreleriyle yapmaya aralıklı öğrenme denir. Bunun tersi olarak, öğrenme sürecini uzun çalışma süres
Olgusal Tartışma: İçinde çok anlamlı sözcüğün geçmediği, tartışanlardan birinin olgularla ilgili yanlış bir görüşünden kaynaklanan tartışmalardır.