Yıldız Terimi Hakkında Bilgiler
Çekirdeğinde kimyasal değişimler gerçekleşen, çok sıcak gazlardan oluşan ve kendiliğinden ısı ve ışık yayan, yaklaşık olarak küresel bir gök cisimlerine verilen ad.
1- Türkiye'ye kuzeyden esen soğuk rüzgarlardır. Karadeniz kıyılarına yağış bırakırlar. Kar yağışına neden olurlar. Karayel ile karışık estiğinde kar fırtınaları görülür.
2- Isı ve ışık yayan gök cisimleri.
Kuzeyden esen rüzgar.
1. Uzaydaki "bulutsu" denilen gaz ve toz yığınlarının bir araya gelip sıkışmasıyla meydana gelen genellikle küresel yapıda olan gökcisimleridir. Yıldızlar canlılar gibi doğar, yaşar ve ölürler. Ömrü biten yıldızlar uzay boşluğunda şiddetli bir patlamayla dağılır. Isı ve ışık yayan yıldızlar farklı renklere sahip olabilirler. Renkler yıldızın sıcaklığı hakkında bilgi taşır. Sıcak yıldızlar mavi ya da beyaz, orta sıcaklıktakiler sarı, soğuk yıldızlar ise kırmızı renkte görülür.
2. Çekirdeklerinde meydana gelen termonükleer tepkimeler sayesinde enerji yayan, büyük oranda gazdan oluşan gökcisimleri.
3. Yıldız yoğun ve ışık saçan bir plazma küresidir.
Hatip ebrusunun bir türüdür.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Enzim: Hücrelerde gerçekleşen kimyasal olayları hızlandırmak için görev yapan protein yapılı moleküller.
Kristal: Atom, iyon veya moleküllerin düzenli bir şekilde sıralanmaları sonucu oluşan, düz yüzeyleri ve simetrik bir iç yapısı bulunan katı yapı. Tuz, buz kris
Pleura: Akciğerleri saran iki katlı zar. Akciğer dış zarı.
İzogami: Şekil ve büyüklük bakımından aynı olan dişi ve erkek üreme hücrelerinin birleşimiyle yeni canlı oluşumu
Hepatit B: Kan yoluyla bulaşan ve karaciğer rahatsızlıklarına yol açan bir tür virüs.
Boyle-Mariotte Yasası: Sıcaklığı sabit tutulan kapalı bir kaptaki gazın hacmi ile basıncının çarpımı sabittir.