Yönetmen Terimi Hakkında Bilgiler
Resmî ya da özel bir okulun, bir eğitim kurumunun, Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra örgütünde bir yönetim biriminin yönetiminden sorumlu olan kimse.
Bir oyunu, gerekli gerekli ön hazırlığı ve yorumu yaptıktan sonra, dengeli ve sıkı bir düzen içinde,doğru, inandırıcı ve sanatsal bir biçimde, çeşitli alanların sanatçıları, uzmanları ve uygulayımcıları ile işbirliği yaparak sahneye çıkaran sanatçı. Yönetmenin hem iyi pedagog , hem de işinde usta olması gerekir.Yönetmenin bir dünya görüşü olmalı, müzikten, plastik sanatlardan, ışıklardan anlamalı,yazın,felsefe,tarih ve toplumbilim alanlarında birikimli olmalıdır. Ayrıca, üzerinde çalıştığı sahnenin coğrafyasını,duygusal atmosfer birimlerini ve etki alanları üzerinde ustalaşmış olmalıdır.
Tiyatro, televizyon ve sinema yapımlarında kendi vizyonu doğrultusunda; icracıların performansını düzenleyen ve yönlendiren, metin/koreografi, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan kişi.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Dilbilgisi: 1. Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyen bilim.
2. İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilere anadilin ses, biçim ve cümle yapısı bakımı
Anlama: Yeni bir bilgi ile mevcut olanlar arasında bağ(lar) kurarak bilginin içselleştirilmesi süreci.
Teknik: Öğretme yöntemini uygulamaya koyma biçimi.
Deneyim: 1. Belli bir amaca göre ve belirli yöntem ve kurallara uygun olarak yapılan deney.
2. Amacı belli ve koşulları hazırlanmış olarak yapılan gözlemler
Beslenme Eğitimcisi: Beslenme alanında gerekli öğrenimi görmüş olup özellikle okul çağında bulunan kimselerin beslenme sorunlarıyla uğraşan çocuklara, gençlere ve ilgilile
Değişkenlik: Bir dizi puanın genişlik, dörtte bir sapma ve ölçünlü sapma gibi ölçülerle dizi içindeki yayılma miktarı.