Zeydbeyyy Çok iyiyi bırak supermupercombo olmuş
Kütüphanede Uyulması Gereken Kurallar
Kütüphaneler, çeşitli materyallerin (kitaplar, dergiler, makaleler, filmler, müzikler vb.) toplandığı ve halkın ücretsiz olarak faydalanabileceği yerlerdir. Kütüphaneler, genellikle bilgiye erişim, araştırma yapma, eğitim, öğrenim ve kültür hayatına katkı sağlama amaçlarıyla kullanılır.
Kütüphanelerdeki materyaller, genellikle bir konuda derinlemesine araştırma yapmak, belirli bir konuda bilgi sahibi olmak, farklı kaynaklardan bilgi edinmek, okuma alışkanlığı edinmek, dil öğrenmek veya zevk amaçlı okumak gibi amaçlarla kullanılabilir.
Kütüphaneler; araştırmacıların sıklıkla uğradığı mekanlar, öğrencilerin ders çalışma ve ödev yapma yeri, meraklıların araştırma merkezi ve kitapseverlerin yuvasıdır. Her yaştan insan için kütüphaneler birer eğitim yurdudur. Çok sayıda insanın bir arada bulunduğu ve güzel vakit geçirdiği kütüphanelerde uyulması gereken kurallar vardır. Kütüphanelerin verimli kullanımı için uyulması gereken kurallar genel olarak şunlardır;
Kütüphane Kuralları:
Lütfen kütüphanelerde aşağıdaki kurallara uygun davranmaya çalışınız.
1. Kütüphaneye girişte ayakkabılar paspasa silinmeli, her şey dikkatli ve titiz kullanılmalı, çıkışta temiz ve düzenli bırakılmalıdır.
2. Palto, pardösü, kaban, manto vb. vestiyere bırakılmalıdır.
3. Kimlik, ilgili memura istenmeden teslim edilmelidir.
4. Kütüphaneden alınacak kitabın nasıl aranacağı bilinmiyorsa ilgili memurlardan sorulmalıdır. Açıklamaları, dikkatle dinlemelidir. Sorular fısıltı seviyesinde sorulmalı ve cevap da aynı şekilde verilmelidir.
5. İstenen kitap için fiş doldurulmalıdır.
6. Yerimize oturup kitabın gelmesi beklenmeli, sıra varsa sessizce beklemeye gayret gösterilmelidir.
7. Okuma salonunda kimse rahatsız edilmemeli, başkalarının dikkatini dağıtacak şeyler yapılmamalıdır.
8. Kitap sayfaları sessiz çevrilmelidir.
9. Kütüphane salonunda sessiz yürünmeli, ölçülü hareketlerde bulunulmalıdır.
10. Kütüphane ve kitaplar herkesindir. Kütüphane içinde ve dışında kitaplardan yararlanırken özen gösteriniz. Kitapların kapağı, sayfaları çizilmemeli, yırtılmamalıdır.
11. Değerli eşyalarınızı kontrolsüz bir biçimde bırakmayınız.
12. Kütüphanede kulaklıkla da olsa müzik dinlenmemelidir.
13. Kütüphanenin okuma salonunda hiçbir şekilde yiyecek ve içecek tüketilmemeli, sigara içilmemeli ve sakız çiğnenmemelidir.
14. Devlet kütüphanelerinde üyelerin ödünç alacağı kitap sayısı en fazla üç adettir. Süresi 2 haftadır. Lütfen, size verilen sürede bitirebileceğiniz sayıda kitap alarak, zamanında iade ediniz. Zamanında gelmeyen her kitap, diğer okuyucuların okuma hakkının engellenmesi demektir.
15. İnternet bölümü blunan kütüphanelerde bilgisayarları belirtilen sürede ve sadece bilgi amaçlı araştırmalar için kullanın. Verilen süre araştırmalarınız için yetmez ise, süre artırımı talebinde bulunabilirsiniz. Verilen süre artarsa, sıra bekleyenlerin hakkına saygı gösteriniz.
86460 kez okundu dersimiz.com
Kütüphane Uyulması Gereken Kurallar Kütüphaneler Haftası belirli gün ve haftalar belirli günler ve haftalar kütüphane kuralları nelerdir ortaokul lise ilkokul
Yeni Eklenen Belirli Gün ve Hafta Yazıları
- Ankara'nın Başkent Oluşu
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 4
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 3
- Bir Çanakkale Kahramanı: Seyit Onbaşı
- Okuma Bayramı Kısa Öğretmen Konuşması Örneği
- 1. Sınıflar Okuma Bayramı Öğretmen Konuşması Metni Örneği
- Belirli Gün ve Haftalar İçin Bilgi Paylaşın
- Belirli Gün ve Haftalar Ana Sayfa
Kütüphanede Uyulması Gereken Kurallar Hakkında Yorum Yazın...
Kütüphanede Uyulması Gereken Kurallar Hakkında Yorumlar
Yazılan son 25 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 25 yorum yazılmış.