Eğitim Sitesi

Peygamber Efendimizin Mübarek Vasıfları Ve Üstün Ahlaki Özellikleri

Peygamber Efendimizin Mübarek Vasıfları Ve Üstün Ahlaki Özellikleri

 PEYGAMBER EFENDİMİZİN MÜBAREK VASIFLARI VE  ÜSTÜN AHLAKİ ÖZELLİKLERİ

Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v), ne çok uzun, ne de fazla kısa olmayıp orta boylu idi. Saçları ne kıvırcık ne de tam düz değil, hafif dalgalı ve sıktı. İki omuzlarının arası genişti. Mübarek yüzü, hafif kırmızılıkla karışık nurânî bir beyazlık taşıyordu. Gözleri sürmeli ve içi oldukça siyahtı. Bedeni ve elbisesinin temizliğine büyük bir özen gösterir, düzgün ve tertipli olmaya gayret ederdi. Nitekim bu hususta: "Temizlik imandandır." buyurmuştur. Ailesi ve çevresindekilere karşı güler yüzlü olup, iyi ve hoş muamelede bulunurdu. Son derece edebli ve vakarlıydı. Yüce Allahımızın emirlerini yaşamaktan asla vazgeçmezdi.

      Mekke'de kırk yaşındayken Hira mağarasında Yüce Allahımızın peygamberlik göreviyle görevlendirmesinden itibaren Medine'de Hz. Aişe'nin evinde ruhunu teslim etmesine kadar Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v) mükemmel bir akıl ve zekâ sahibi, açık ve net bir hedef gözeten,  ve tüm meseleleri değişik açılardan değerlendiren üstün bir idareci olarak kendini göstermiştir. dersimiz.com

Peygamber Efendimiz hayır ve iyiliği, af ve bağışlamayı seven çok cömert ve hoşgörü sahibi bir şahsiyetti. Uhud savaşında amcası Hz. Hamza'yı öldüren Vahşi'yi,  amcası Hz. Hamza'nın ciğerlerini çiğneyen Ebu Süfyan'ın karısı Hind'i ve sabahın alaca karanlığında tuzak kurup müslümanlar üzerine saldırarak onlardan birçoğunu öldüren Malik bin Avf'ı affetmesi onun bu durumunu çok açık bir şekilde gösterir.

        Sevgili Peygamberimiz  (s.a.v) kadar arkadaşlarına iyi davranmaya özen gösteren, buna çok dikkat eden başka hiçbir kimse olmamıştır. O kadar ki, hatası sebebiyle uyarmak istediği bir kişiyi, arkadaşlarının arasında sırf küçük düşürmemek için isim vermeden ve dolaylı bir yolla uyarırdı. Onun şefkat, acıma, merhamet ve yumuşaklığını ise Kur'ân-ı Kerîm Tevbe Süresi 128. ayet şöyle anlatır: "Andolsun, içinizden size öyle bir peygamber gel-di ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir; size düşkün, mü'minlere şefkat ve merhametlidir'.Onun bu üstün ahlak özelliklerini örnek alabilmek duasıyle…

14697 kez okundu MUSTAFA KILINÇ

Peygamber Efendimiz Mübarek Vasıfları Üstün Ahlaki Özellikleri Kutlu Doğum Haftası MUSTAFA KILINÇ

Yeni Eklenen Belirli Gün ve Hafta Yazıları

Peygamber Efendimizin Mübarek Vasıfları Ve Üstün Ahlaki Özellikleri Hakkında Yorum Yazın...

  

Peygamber Efendimizin Mübarek Vasıfları Ve Üstün Ahlaki Özellikleri Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Peygamber Efendimizin Mübarek Vasıfları Ve Üstün Ahlaki Özellikleri