Eğitim Sitesi

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi Hakkında Bilgi

Yetiştiği yerler: Türkiye'de tabiî olarak pekçok yerde yetişir. Park ve bahçelerde yetiştirilen, güzel renkli, alımlı çiçekleriyle vazgeçilmez bir süs bitkisidir. 200 kadar türü bulunur. Çiçek renkleri beyaz, kırmızı, mavi, menek...

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi

Yetiştiği yerler: Türkiye'de tabiî olarak pekçok yerde yetişir.

 

Park ve bahçelerde yetiştirilen, güzel renkli, alımlı çiçekleriyle vazgeçilmez bir süs bitkisidir. 200 kadar türü bulunur. Çiçek renkleri beyaz, kırmızı, mavi, menekşe, pembe sarı, portakal renkli olmak üzere çok muhteliftir. Şekilleri de çok değişiktir. Yaprakları tatlı yeşil, uzun, boylamasına çizgilidir. Çiçeklerin tomurcukları karşılıklı dizilmiş olup, önce alttakiler açar, yukarıya doğru devâm eder. Melezleme ve ıslah çalışmalarıyla siyah ve kahverenkli çiçekli olanlar bile yetiştirilmiştir.

 

Glayöller her türlü iyi toprakta yetişebilirler. Soğanları ile çoğaltılır. Nisan ortalarında 10 cm derinlikte, 10-15 cm aralıkla soğanlar ekilir. Temmuz ve ağustos aylarında çiçek açmaya başlarlar. Geç ekilenler ekim ve kasımda çiçeklenirler. Düzgünce kesilir. Uygun demetler hâlinde pazarlanır. Soğanları donlar başlamadan topraktan çıkarılıp tahta bir sandık içinde muhâfaza edilir.

 

Kullanıldığı yerler: Süs bitkisi olarak yetiştirilir.

 

 

 

Sayfada Glayöl (Gladiolus) Bitkisi hakkında bilgiler sunulmaktadır, diğer bilgilere de bakabilirsiniz...

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi Hakkında Yorumunuz

  

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Glayöl (Gladiolus) Bitkisi ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı