Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu ile Venedik arasında imzalanan antlaşma (21 Temmuz 1718). Osmanlı İmparatorluğu 1683 yılında Viyana'nın ikinci defa kuşatılmasıyla başlayan ve 1699 yılında Karlofça Antlaşması ile sonuçlanan savaşlar sonunda Avusturya, Lehistan, Venedik ve Çarlık Rusyası karşısında ağır yenilgilere uğradı, önemli topraklarını bu dört devlete, özellikle Avusturya'ya ve Venedik'e bırakmak zorunda kaldı. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra 20 yıl kadar bir süre boyunca Osmanlı Devleti'nin gütmeye başladığı politika, kaybettiği toprakları geri almak oldu. Bunun için önce Çarlık Rusyası ile, daha sonra Venedik ve en nihayet Avusturya ile savaştı. Bu savaşlardan Osmanlı-Rus, Osmanlı-Venedik savaşları, Osmanlıların zaferiyle sonuçlandı. Fakat Osmanlı-Avusturya savaşlarında Osmanlı Devleti daha başlangıçta yenik düştü.
1716-1718 yılları arasında devam eden savaşlarda Osmanlı orduları yeni yenilgilere uğradı, dolayısıyla Osmanlı Devleti daha başka topraklarını da kaybetti. Sonunda da barış istemek zorunda kaldı. Barış görüşmeleri bugün Yugoslavya'da bulunan Pasarofça (Pazaroviç, Passaro Witz) kasabasında başladı. Burada Avusturya ve Venedik ile ayrı ayrı olmak üzere iki barış antlaşması imzalandı (21 Temmuz 1718).
Avusturya ile imzalanan barış antlaşması gereğince Tameşvar eyaleti ve Semendre sancağı (Belgrad ve dolayları) Avusturya'ya terk edildi; Avusturya tüccarlarının işlerini takip ve güvenliklerini sağlamak için Osmanlı limanlarında konsolosluk ve şehbenderlik açma ve tercüman bulundurma hakkı tanındı. Avusturya'ya, Fransa ve İngiltere'ye tanınanlara benzer bazı ticari ayrıcalıklar verildi.
Venedik ile imzalanan antlaşma gereğince de Mora, Osmanlılara geçti. Buna karşılık bu son savaşlar sırasında Dalmaçya, Hersek ve daha güneyde Karlıeli'nde Venedik'in ele geçirdiği bazı kaleler ile Korfu Adası Venedik'te kaldı.