Bilgisayarların Günlük Hayatımıza Girişi
BİLGİSAYARLARIN GÜNLÜK HAYATIMIZA GİRİŞİ
Bilgisayar, 1800 lü yıllarda ilk Çinliler tarafından icat edildi. Daha sonra bu icadı araştıran Hebiniz Pascal toplama-çıkarma işlemi yapan bir bilgisayar icat etti. Ardından bu işlemlere çarpma ve bölme de eklendi.
Zaman ilerledikçe bu icat giderek araştırıldı. Geride kalan bu icatların ardından 1830′lu yıllarda Charles Booboge buharla otomatik çalışan ve daha önceki bilgisayarlardan farklı fonksiyonları olan bir bilgisayar icat etti. Bu bilgisayarın işlem ve depolama birimleri mevcut olup giriş-çıkış üniteleride vardı.
Daha sonraki yıllarda Adolove Louse analitik makinelerle ilgili çalışmalar yaptı ve Bernolli sayılarını hesaplayan bir programla bu icadı daha da geliştirdi. Ayrıca yazılan bu program Dünya’nın ilk defa yazılan bilgisayar programıdır.
1850 yılında Charles Boole 0 ve 1 sayılarını kullanarak ikilik sayı sistemini buldu. 1946 yılında ise Mark 1 isimli gelişmiş bir bilgisayar yapıldı ve bu bilgisayar Amerika’daki nüfus sayımında kullanıldı. 1975′te 8800 isimli bir bilgisayar devresi icat edildi. 1977 yılında ise monitörlü ve klavyeli bilgisayarlar piyasaya sürüldü.
Ayrıca Konrad Zuse, 1936 yılında ilk programlanabilir bilgisayarı icat etmiştir.
20. yüzyılın ortalarında yapılan ilk bilgisayarlar büyük bir oda büyüklüğünde olup, günümüz bilgisayarlarından yüzlerce kat daha fazla güç tüketiyorlardı.
PC’lerin ilk ortaya çıktığı yıllar 1960’lardı. O zaman ilk kullanılan bilgisayarlar bugünkü apartman boylarındaydı. Ve yapabildiği sadece dört işlemden ibaretti. Tabi zamanla teknolojinin gelişmesiyle birlikte boyutu küçüldü ve işlem kapasitesi arttırıldı.
Bilgisayarın icat edilmesi oldukça eskiye dayanmasına karşın, kişisel bilgisayarların hayatımıza girişi çok eskiye dayanmıyor. İlk zamanlarda çok pahalı olan kişisel bilgisayarların ucuzlaması ve üzerlerinde kurulu olan yazılımların işe yarar olması süreci oldukça fazla zaman aldı. Bu süreç neredeyse donanım üreticileri ile yazılım üreticileri arasında bir yarış olarak geçti. Ancak son beş yıl bilgisayar destekli ev, ofis ve endüstri için çok önemli gelişmeler ile doluydu.
Zaman içinde bilgisayarlar geliştiler ve ucuzladılar. Internet ve ağ teknolojileri sayesinde erişebilirlik ve paylaşabilirlik çok arttı. Buna paralel olarak yazılımlar da çoğaldı, yetenekleri arttı ve ucuzladılar. Birçok cihaz taşınabilir vaziyette ceplerimize ya da çantalarımıza girmeye başladı. Bu sayede günlük hayatımızda yaptığımız birçok şeyi bilgisayarlar ve yazılımlar bizler için kolaylaştırmaya başladılar.
Neden bilgisayarlar kullanılır?
- Bilgiye kolay ulaşmayı sağlamak
- Maliyeti azaltmak
- Hayatımızı kolaylaştırmak
- Hızlı haberleşmeyi sağlamak
dersimiz.com
Bilgisayar Günlük Hayatımızdaki Yeri Hebiniz Pascal ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım Neden bilgisayarlar kullanılır? tarikçesi
Benzer Bilişim Teknolojileri ve Yazılım / Bilgisayar Ders Notları
- Temel Donanım Birimleri
- Bilgisayar Kullanımı ve Sağlık
- Bilgisayar ve Veri Güvenliği
- Sürücü, Klasör, Dosya ve Dosya Uzantıları
- Dosya Klasör İşlemleri
- Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Eğitimde Yarar ve Amaçları
- + Ders Notları Ekleyin
- Ders Notları Ana Sayfa
Bilgisayarların Günlük Hayatımıza Girişi Hakkında Yorum Yazın...
Bilgisayarların Günlük Hayatımıza Girişi Hakkında Yazılan Yorumlar
Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.