Eğitim Sitesi

Sabırla nezaket birleşince güç doğar Leigh Hunt

Sabırla nezaket birleşince, güç doğar. Leigh Hunt
sözünün anlamı, açıklaması

Zorluklar karşısında sabırlı olmak ve insan ilişkilerinde nazik davranmak, birlikte etkili ve güçlü sonuçlar doğurur. Sabır, anlık tepki vermemek, olayların olgunlaşmasını beklemek; nezaket ise insanlara saygı ve anlayışla yaklaşmak demektir. Bu iki erdem bir araya geldiğinde, bireyler hem kendi yaşamlarında hem de çevrelerinde daha sağlam ve yapıcı sonuçlar elde ederler.

Sabırlı ve nazik olmayı unutmayın;
Sabır: Zorluklar karşısında hemen tepki vermek yerine, beklemek, acele etmemek ve süreçleri olgunlaştırmak, genellikle daha olumlu sonuçlar doğurur. Sabırlı olmak, sorunların çözüme kavuşması için zaman tanımak ve gelişmelerin doğal seyrinde ilerlemesine olanak sağlamak demektir.

Nezaket: İnsanlarla kurulan ilişkilerde saygı, empati ve anlayış göstermek; kaba veya sert olmadan, yapıcı bir iletişim dili kullanmak anlamına gelir. Nezaket, karşımızdakine değer verdiğimizi ve onun duygularını önemsediğimizi gösterir.

dersimiz.com tarafından eklenmiş.

| sabır | sabretmek |

Güzel söz / açıklama / yorum ekleyebilirsiniz.

Söyleyen Ekleyen

Benzer güzel sözler

Harf seçerek güzel sözleri konulara göre listeleyebilirsiniz.
  A     B     C     Ç     D     E     F     G     H     I     İ     K     L     M     N     O     Ö     P     R     S     Ş     T     U     Ü     V     Y     Z  

Sabırla nezaket birleşince güç doğar (Leigh Hunt)