Eğitim-Sen'in hazırladığı "OECD 2006 Yılı Eğitim Göstergeleri Işığında Türkiye'de Eğitimin Karşılaştırmalı Durumu" raporuna göre, Türkiye'de eğitimciler OECD ülkeleri içinde Macaristan'dan sonra en çok çalışıyor, ancak en düşük ücreti alıyor.
Buna göre, Türkiye'de eğitimciler yılda 1808 saat çalışırken, İspanya'da 1425, Portekiz'de 1561, Yunanistan'da ise 1762 saat çalışıyor. Macaristan'da ise bu rakam 1864 saatle Türkiye'nin üzerinde.Öğretmenlerin saat başına aldıkları ücrette ise Türkiye 9,5 dolarla en son sırada yer alıyor.
Onu 10 dolarla Macaristan, 12 dolarla Çek Cumhuriyeti izlerken, 36 dolarla Hollanda en yüksek ücret alan ülke.Türkiye'de 15 yıllık ilköğretim öğretmeninin 800 dolarlık bir bilgisayarı almak için 80 saat çalışması gerekirken; İspanya'da 31 saat, Almanya'da 30 saat, hollanda'da ise 38 saat çalışması gerekiyor.
Türkiye, Macaristan'dan sonra diğer OECD ülkelerine göre yine son sırada yer alıyor.Rapor öğrencilere yapılan eğitim yatırım ilişkin rakamlara da yer veriyor. Buna göre, Türkiye'de bir ilköğretim öğrencisi için yapılan yıllık harcama miktarı 869 dolarken, İspanya'da 4 bin 829, Macaristan'da 3 bin 286, Yunanistan'da ise 4 bin 218 dolar harcanıyor.
NTV
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku