Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden "İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda notu kaldırıyoruz" dedi.
Özden, ilköğretimin ilk yıllarında, çocukların not kaygısından uzak olmalarını kendisini, hayatı ve alanları tanımasını istediklerini ve bu şekilde okula gitmeleri gerektiğini vurguladı.
İlköğretimin ilk üç sınıfında notları kaldıracaklarını açıklayan, derslerin yerine "dersin kazanımının" değerlendirileceğini belirten Özden, değerlendirmede Türkçe dersinin karşısında 1,2,3,4,5 gibi notlar yerine Türkçe'de "okumayı öğrenme", "kendini ifade edebilme", "yazma", "dinleme", "konuşma" ve "dil bilgisi" kazanımlarının göz önünde tutulacağını kaydetti.
Kazanımların not yerine "ifadelerle" değerlendirileceğini ifade eden Özden, "Matematik dersinde, 'sayıları, şekilleri tanıyabilme', 'sayıları büyüklük ve küçüklüğüne göre sıralayabilme' gibi kazanımlar olacak. İfadelerin 'orta', 'iyi', 'pekiyi' gibi derecelendirmeler yerine, çocuğun kendisini tanımasını ve gelişimine işaret edecek şekilde olmasını istiyoruz. Öğrenci "ben buymuşum, bu alanlar iyi olduğum alanlar, bunlar biraz daha geliştirebileceğim alanlar diyebilsin" değerlendirmesinde bulundu.
AA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
rahime 4. sınıf için de kalkması lazımdı olsa çok sevinirdim
elf 60- 66 ay uygulaması kaldırılsın derim ben gerçi 60 aylık uygulaması kalktı ama yaş ile ilgili problemler devam ediyor. bizim ülkemiz şartlarına göre 72 ay 1. sınıfa başlamak için uygun.yetkililer artık lütfen harekete geçin.
damla okuma-yazma bilmeyen.toplama ,çıkarma.bölme ,çarpma bilmeyen öğrenci ne diyecek.aaa hiçbirşey bilmiyorum ama yinede sınıf geçiyorum mu diyecek.sonrada sorumluluk sahibi nesiller yetiştirelim diyoruz.temel olmadan bişey olmaz.umarım temel eğitimin önemini milli eğitim bakanlığı en kısa zamanda anlar...
Mustafa ARSLAN Bence sınıfta kalma olmalı. Çalışan çalışmayan belli olmalı. Gelip sınıfta oturan, hiç bir etkinliğe katılmayan öğrenci sınıf geçerse çalışan öğrencilere kötü örnek olur. İkinci sınıfta onlarda da gevşeme başlar.
pınar hiç bir öğretmen çocukları not yarışına sokmak istemez fakat başarının da bi ödülü olmalı.ayrıca 1.sınıfta sınıf tekrarı yok deniliyo peki bu öğrenci okuma ve yazmayı öğrenemeden bir üst sınıfa geçtiğnde derslere nasıl katılacak asıl bu saçmalık değil mi?Öğretmenlik yapmıyoruz bence bakıcılık yapıyoruz.Hiç bir yaptırım gücümüz yok.Lütfen yeni yetişen nesile bir bakın.
fatma ben fatma çölgeçen 3.sınıf öğrencisiyim çok çalışıyorum en iyi arkadaşlarım beni geçmeye çalışıyor fakat beni geçemiyorlar okulumu çok seviyorum beni okulumdan ayırmalarını hiç istemem
bukadar değişikliğe kimse ayak uyduramıyoor.yapılan değişiklikler mantığa bağlanırken iyi ama uygulamada fiyasko oluyor.
muharrem Kesinlikle doğru bir uygulama olmuş. En azından çocuklarımız kendi durumlarını belirli bir not karşılığı değil yorumlar sayesinde değerlendirebilecek. Bunun hırslı çocuklara daha faydalı olacağı inancındayım.İlköğretim 1.sınıf öğrencisinin velisi olarak M.E.B.lığına bu karardan dolayı teşekkür ederim.
fatma ben fatma çölgeçen derslerime çok çalışıyorum fakat bu sene on beş tatile doğru biraz geriledim ama çok çalışıyorum karnemin hepsini peki getirdim ailem hediye olarak beni lunaparka götürdüler çok sevinçliyim şu an kernesi 4,3,2,1 gelen arkadaşlarıma çok çalışmalarını öneriyorum çünkü onlarında benim gibi çalışkan olmalarını ve ailesini sevindirmesi istiyorum çünkü onlarda benim arkadaşlarım onlarıda seviyorum ama derse gelince seviyorum ama derste bir başka hırslanıyorum.banim filiz diye bir arkadaşım var çok deli ben derste parmak kaldırırım o da kaldırır ben indiririm o da indirir zor sorulara parmak kaldırmaz kolay sorularda parmak kaldırırken hava atar ama ben hava atmayan kötü olan herkezi uyararak onlara hatasını gösteririm.
fatma senem çölgeçen merhaba!ben fatma senem çölgeçen 3.sınıf öğrencisiyim çok şanslıyım çünkü geçen sene 2.sınıfa gidiyordum şimdi ise 3.sınıfa gidiyorumacaba benim gibi şanslı öğrenciler çok fazla biliyorum rabia 13.03.2007 tarihinde gönderdiği yazı ise çok iğrenç.
FATMA SENEM ÇÖLGEÇEN böyle bir mantık olmaz! okullarda not olmazsa çocuk başarısını nasıl görecek?görün bakın çocuk ders çalışacak mı? disiplin olmayan okullarda kalmayın kandırıldığınız gün çocukların derse bakış açısı değişmişti şimdi de notları kaldırın bakalım gelin görün ne olacak!!!!!!!!!!!!!!!
yanlış seçim bence bu yaptığınız çooooook yanlış eğer yaparsanız başınıza ne gibi dertler olacak hııh
yanlış seçim sakın yapmayın çooooooooooooooooook zor şeyler geçecek
fatih üstün bende bu yasayı destekliyorum bence iyi bir bişey ögrenci kalcam diye korkuyor keşke 4,5,6,7,8 dede olsa bu yasa
BURÇİN ben ilkokul 1. sınıf öğrencisi velisiyim.çocuğum başarılıda olsa başarısızda olsa bunu iyi yada orta şeklinde değil notlarla bilmeye hakkım var diye düşünüyorum. bunu bilmeliyimki çocuğumu ona göre desteklemeli ve yönlendirmeliyim.pekiyi, iyi, orta şekindeki dereceleri benim çocuğuma kreş ve anaokulunda veriyorlardı.ilköğretimin okul öncesi eğitimden bir farkı olsun lütfen...
okan benimde cocuğum var 1.sınıfta ben böyle bi eğitim sistemi görmedim harfi öğretmeden okumaya geciyorlar bize not gönderiyorlar bide sunları öğretin diye eeeeee bizde calısan aile olarak mecburen dersaneye göndermemiz sart olacak yani bu devir paralı eğitim devri parası olan okur olmayan ise allah yardımcısı olsun
yanlış yanlış
Halük Adı üzerinde öğretmen yani öğretici not verici değil öyle olsaydı öğretmen ve not verici olmalıydı bana göre öğrenciye not verilmemeli öğretmenlere not verilmelidir yani öğretici not vermeyecek öğreticiye kurulucak organlarla not verilecek o zaman eğitimin kalitesi o kadar yükselir ki şaşırıp kalırdınız
Yazılan son 19 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 19 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku