Çelik'ten öğretmenlere sert uyarı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS yerine getirilecek yeni sistemde, yüzde 25 oranında etkisi olacak ilköğretim başarı puanı uygulamasına ilişkin yayınladığı genelgede öğretmenleri uyardı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın kaldırılarak yerine getirilecek sistemin temel etkenlerinden olan ilköğretim başarı puanının suiistimallere neden olmaması için öğretmen ve okul yöneticileri sert bir üslupla uyardı. Çelik, "öğrencilerin notlarında geriye dönük düzeltme yapılması söz konusu değildir" diyerek "önlem" almaya çalışırken, öğrencinin ilköğretim başarı puanı ile sınav sonuçları arasında "manidar" bir fark belirlenmesi durumunda yönetici ve öğretmenleri "ifşa" edeceğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Çelik ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede gelecek eğitim yılından itibaren uygulamaya konulacak, 2008-2009 eğitim yılında da ilk yerleştirmelerin yapılacağı OKS yerine getirilen sistemin öngördüğü ilköğretim başarı puanı uygulamasına ilişkin bir genelge yayınladı. Başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere bazı liselere yerleştirme sağlayacak sisteme yüzde 25 oranında etkisi olacak ilköğretim başarısının, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öngörülen "Türk Milli Eğitiminin genel amaçları" doğrultusunda yapılması gerektiğine işaret eden Çelik, genelgesinde öğretmen ve okul yöneticilerine güvensizlik ve tehdit de içerebilecek uyarı sözcükleri kullandı.
NOTLARI GERİYE DÖNÜK DEĞİŞTİRMEYİN
Çelik genelgesinde okul yöneticilerine güvensizlik temelli ilginç bir uyarıda bulundu. Genelgede, "Okul yöneticilerince, öğrencilerin notlarında geriye dönük düzeltme yapılması söz konusu değildir" denildi.
UYMAYAN ÖĞRETMENİ "İFŞA" EDERİM
Genelgede, ilköğretim okulu yöneticileri ve öğretmenlerin artı puan getireceği düşüncesi ile değil, notları sadece öğrencilerin öğretim programı kazanımları dikkate alınarak verilmesi ilkesine uygun davranması gerektiğine dikkat çekildi. Resmi ve özel ilköğretim okulu öğrencilerinin ilköğretim başarı puanı ile OKS, seviye belirleme sınavı (SBS) ve ortaöğretime geçiş modeli (OGM) sınavından aldığı puanlar arasındaki farklılığın manidar olması durumunda ilgililerin sorumlu tutulacağı ifade edilirken, uymayanların "reklam etmek" anlamını da kapsayan "ifşa" yoluna gidileceği belirtildi. Genelgede, "Belirtilen hususlara riayet etmeyen yönetici ve öğretmenler ifşa edilecek haklarında yasal işlem yapılacaktır" denildi.
ANKA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber