Milli Eğitim, okul müdürlerine rotasyon uygulamasına son verdi.Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın geçen yıl ağustos ayında yürütmesini durdurduğu okul yöneticileri atama yönetmeliğini yeniledi.
Okul yöneticisi ve adayları için önemli yenilikler getiren yeni yönetmelik, bulundukları yerde 5 yılını dolduran okul müdürlerinin zorunlu yer değişikliği uygulamasını (rotasyon) kaldırdı. Okul müdür yardımcılığı sınavı ve mülakatı da kaldırılırken, müdür yardımcısı olacaklara belirli bir yıl öğretmenlik yapma zorunluluğu getirildi.
Kamuoyunda daha önce iddia edilenin aksine 'vekil yöneticilerin asalete geçirileceğine dair' bir hüküm yönetmelikte yer almadı. Yeni 'Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği'ne göre okul yöneticiliklerine atamalar, 'kamu yararı ve hizmet gerekleri birlikte değerlendirilerek' yapılacak.
Halk eğitim merkezi ile öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alanda öğretmenlik yapması yeterli iken, rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda ise rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olma şartı aranacak. Turizm eğitim merkezlerine atanacakların turizm otelcilik grubu ya da muhasebe grubu öğretmeni olması gerekecek.
samanyoluhaber
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
salih tekin Rotasyon uygulansin iyi olur
Muzaffer rotasyona tabii olmayan müdürler öğretmeni tehdit etmeye başladılar. Bunlara dur demek lazım.
mustafa bağcı müdürlerin rotasyon dışı olursa bundan daha iyi olur hiç olmazsa müdürün değişimi 4 yılda bir olur inşaallah huzur olur okullarda
ali cok iyi bir uygulamaydi.mudurler okulu babalarinin ciftligi olarak goruyor...
ahmet Böyle saçma bir uygulamanın kaldırılması eğitimde kaliteyi tekrar geri getirebilir
Yazılan son 5 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 5 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku