Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği'nde iddia edilenin aksine "kadrolaşmanın K'sı"nın olmadığını söyledi.
Bakan Çelik, "Eğitim Binalarını Depreme Karşı Güçlendirme Çalışmaları" toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, 13 Nisan 2007 Cuma günü yürürlüğe giren yeni "Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği"ne getirilen eleştirilerin hatırlatılması üzerine itirazlara bir anlam veremediğini söyledi. "Yönetmeliği kariyer ve liyakat esasına göre yaptıkları" belirten Çelik, yazılı sınav şartının kaldırılmasını "İlçe emniyet müdürleri, başhekimler atanırken sınavlara göre mi atanıyorlar? Sınavlar objektif kriterler getiriyor olabilir ama özellikle taşrada mevzuattan sorulan bu sorulara iyi hazırlanan ve iyi puan alan arkadaşlarımız oluyor. Ama arkadaşlara baktığımızda yöneticilik vasfının olmadığını görüyoruz. Yetkilerimizi paylaştığımız insanların özelliklerini de bilmek zorundayız" sözleriyle savundu. KADROLAŞMANIN K'SI YOK Çelik, merkezden sadece bin 600 kadro ve atama yapabildiklerini, bunların da yatılı bölge okul yöneticileri olduğuna dikkat çekerken, "kadrolaşma tavan yapacak" iddialarına sert çıktı. Çelik şöyle dedi: "8 bin okula yönetici ataması yapılacak. Bu bin 600 atamayla birlikte toplamda 76 bin kadronun içinde 10 bin atama söz konusu. Geri kalan atamalar da valiler tarafından yapılıyor. Burada genel müdürlerimize imza yetkisi vermişiz. Şikayet eden sendikalar şimdi kendi aralarında bir taslak hazırlamak isteseler mutabakata varamazlar. Kadrolaşma iddiaları yapılıyor. Yönetici Atama Yönetmeliği'nde kadrolaşmanın 'K'sı bile yok."
Zaman
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
şahin öğretmenlerde bukadar cahilce düşüncelere girmez zandederdim.yanılmışım. bırakın bu chp agzını. elalem uzaya çıktı siz daha menfaat peşindesiniz.
Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku