Danıştay, öğretmen adaylarının ÖSYM tarafından yapılan KPSS dışında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "alan sınavı" yapılmasını düzenleyen, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair" yönetmeliğin yürütmesini durdurdu.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yazılı açıklamasında yürütmeyi durdurma kararının öğretmen adaylarını sevindirdiğini belirterek, yönetmeliğin iptal edilmesi gerektiğini kaydetti. 165 bin öğretmen açığı bulunduğunu belirten Dinçer, KPSS sınavına ek olarak "alan sınavı" uygulamasının getirilmeye çalışılmasının eğitim camiasında şaşkınlık yarattığını ifade etti. Dinçer, "Henüz ilk sınava alışamadan ikinci sınavın şokuyla yüz binlerce öğretmen adayının hayalleri yıkılmıştır" dedi.
Dinçer şunları söyledi :
"Öğretmen yetiştiren kurumlardan başlayarak, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki koordinasyon kopukluklarını düzeltmek yerine, sınavlara dayalı bir istihdam politikasının benimsenmesi sağlıklı değildir. Bu açıdan bakıldığında, öğretmen adaylarının mağdur olmaması için yürütmesi durdurulan alan sınavı iptal edilmeli, öğretmen istihdamında sınav uygulamasından derhal vazgeçilmelidir."
ANKA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Bora Hanginiz hangi bölümü okudunuz bilemem ama ben İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Yüksek lisansımı da yaptım ekstra formasyonumu da yüksek puanlarla bitirdim. Lakin ben Shakespeare üzerine uzmanken, gramerde kolay kolay üzerime adam tanımazken (bunu devletin YDS sonucu söylüyor) neden az bir kredi ve zaman diliminde aldığım DİLBİLİM, DİL EDİNİM, DİL FELSEFESİ VE YAKLAŞIMLARI soruları çözmeliyim??? Ben bunları çözersem öğrencilerim de mi bunları duyacak benden? Ben öğretmenliğimi çok iyi üniversiteleri yırtıp, geçip, mezun oluken zaten kanıtladım. Eğitim Bilimlerini hem formasyon, hem yüksek lisans hem de kendi çalışmalarım ve sınav sonuçlarımla da kanıtladım. Bana İngilizce"nin ben hariç hiç kimseye yaramayacak dallarını sorup, beni test ederek hem kendinizi gülünç duruma düşürüyorsunuz hem de beni, bizleri aşağılıyorsunuz. Ne kadar mesnetsiz, plansız, fütursuz bir sistem geldiği ortadadır. Burada işkembe-i kübradan "vay arkadaş gereklidir, filandır falandır" diyenlere söylüyorum. Bu sene sınıf öğretmenlerine getirilen alanda ne alanlardan sorular ve genel konu dağılımları var haberiniz var mı? Peki alan olmayan diğer branş arkadaşlarımız ne olacak? Antidemokrat başbakanınızın yolundan gittiğiniz ne kadar da belli. Eğer eşitlikse savunduğunuz "herkes" için olmalı. Bilgiyi ölçen sınavlar değildir. Sahiden söylediğiniz gibi iyi "öğretmen" adaylarıysanız bunu zaten öğretim hayatınızda benimsemiş, en azından bir defa duymuşsunuzdur ("umarım"). Bizlere: "Arkadaş sana ayıracak bütçem yok Eskileri gönderemiyorum" deyin ama "yok gereklidir, yok bilmem nedir..." kisvesi ardına saklanmayın, komik oluyor.
bırısı Benımkısı sadece bıreysel bı dusuncedır , bır yerden duyum alarak deıl sadece tahmın ederek bu yorumu yapacagım .
Dershanler kapatılıyor , ve buralarda calısan ogretmenlerde tabıkı meb de calısmak ıcın sınava gırecekler ve yıllardır aynı dersı anlattıkları ıcınde alanda cok basarılılar . Devlette cemaat drsanelerındekı hocalar gelemesın dıye boyle bır karar almıs olabılır . Ama bu cok kotumser ve on yargılı bır dusuncedır ama genede olayı her acıdan dgrlendırmkte fayda var .
alii Bir ogretmenin kendi alan bilgisi ile sinava girmesi kadar normal bisey var mi? Sadece vatandaslik tarih bilmem ne ile kimya ogretmeni alinmasi kadar "aptalca" bi uygulama olamaz.buna ancak alan bilgisi hic olmayan, kendi bransinda yetersiz olanlar karsi cikar. Onlarda mumkunse ogretmenlik yapmasin....
ayşe hiçbir öğretmen adayını sevindirmedi sevinen kendileri oldu yazıklar olsun kişinin kendi alanından sınava girmesi neyin eşitsizliği ise bunuda anlamadım bizde karşı dava açacağız.
Yazılan son 4 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 4 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku