Seçmeli dersler yeni öğretim yılından itibaren notla değerlendirilecek. İlköğretim 4 ve 5'nci sınıflarında haftada 2 saat olan ve notla değerlendirilmeyen yabancı dil dersinin okutulma süresi haftada 3 saate çıkarıldı. Beden Eğitim dersinin de haftada iki saat yapılması kararlaştırıldı. Uygulama için illere talimat verildi.
Yeni öğretim yılında, eğitimle ilgili sürpriz kararlar alındı. Bugüne kadar notla değerlendirilmeyen "seçmeli dersler" yeni öğretim yılından itibaren notla değerlendirilecek. Talim ve Terbiye Kurulu, ders saatlerinde yeni bir düzenlemeye gitti, bu kapsamda ilköğretim 4 ve 5'nci sınıflarında seçmeli olarak haftada 2 saat olan yabancı dil dersi 3 saate, Beden eğitim dersi ise bir saatten 2 saate çıkarıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecini başlatan Türkiye'de yabancı dil eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, bunu sağlamak için atılan adımlardan birinin de İngilizce derslerine okullarda daha fazla yer verilmesi olduğunu belirtti. Erdoğan, yeni düzenlemenin esaslarını Hürriyet'e şöyle anlattı:
"Öğrenmede ilk çocukluk dönemlerinin etkisi hemen herkes tarafından bilinen bir geçektir. Bu yaş dönemi, yabancı dil söz konusu olduğunda daha fazla önem kazanıyor. Ülkemizde yabancı dil eğitimi daha önceden ilköğretim 6'ncı sınıftan başlıyordu. Ancak bunun yanlış olduğu fark edildi ve yabancı dil, ilköğretim 4'ncü sınıftan itibaren okutulmaya başlatıldı".
DAHA ÇOK EĞİTİM
Erdoğan, AB'ye üyelik yolunda öolan ülkemizde, bunun da yeterli olmadığı belirtti, "Çalışmaların sonucunda ilköğretim 4 ve 5. sınıfta yabancı dil ders saati sayısının haftada 2 yerine 3 saat olması kararlaştırıldı. Bakanımız da bunu çok yerinde buldu" dedi.
SINAV SORUSU
Bu uygulamayla öğrencilerin erken yaşlarda ve daha çok yabancı dil dersi göreceklerini belirten Erdoğan, bunun sonucunda da Türkiye'deki yabancı dil eğitiminin nicelik açısından olduğu gibi nitelik açısından da artacağını ifade etti. Erdoğan, Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yabancı dil dahil tüm derslerden soru sorulacağını hatırlattı, "Bu sisteme göre 6, 7. ve 8'inci sınıfların sonunda yapılacak olan merkezi sınavlarda yabancı dilden de soru sorulacağını, böylece öğrencilerin bu derse daha fazla ilgi ve gayret göstereceklerini" söyledi.
BÜYÜK EKSİKLİK
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Erdoğan, İlköğretim ve ortaöğretimde eğitimin merkezi sınavlara odaklı olarak sürdürüldüğünü, bu nedenle öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına katkı sağlayacak, becerilerini geliştirecek olan derslere bugüne kadar gereken önemin verilmediğini anlattı. Erdoğan, gelişme çağındaki öğrencilerin "bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı yetişmelerinde önemli bir rol oynayan beden eğitimi dersi"nin de müfredatta hak ettiği kadar yer almadığını , bu durumun hem psikoloji ve pedagoji bilimi hem de toplumun geleceği açısından doğru bir yaklaşım olmadığını kaydetti.
ÇOK YÖNLÜ YARAR
Erdoğan, beden eğitimi dersinin ilköğretim okullarında 1 saatten 2 saate çıkarıldığını belirtti ve şunları söyledi:
"Bu ders öğrencilerin okulu daha çok sevmesine, okula bağlanmasına ve enerjilerini olumlu yönde harcamalarına katkı sağlayacak. Beden Eğitimi dersiyle ekip ruhuna sahip olmayı, sorumluluk almayı ve bunu yerine getirmeyi, paylaşmayı, dayanışmayı öğrenecek. Böylece çocuklarımız arkadaşlarıyla daha çok kaynaşacak, sosyalleşecek. Tüm bu nedenlerle biz de beden eğitimi dersini haftada iki saate çıkarma kararı aldık ve bunu uygulamaya koyuyoruz."
hürriyet
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
eda seçmeli derler karnede 2 kez yazılıyomuş 2 zayıf olarak geçiyo dogru mu
neziha kapucu ya biri beni milli eğitim bakanı ile konustursun sırf yeni yönetmelik yüzünden diploma notum düşüyor.ayrıca şu oks konusu,performans ödevleri,tkn.tasarım dersleri bunaltı geldi.tkn.tsrm dersleri yerine test çözelim
kardelen gogo ben de öğretmen olmak istiyorum ama meb yüzünden nerede ise vazgeçicem,bu arda isyanım sadece meb ,yoksa başbakanımızla gurur duyuyorum
ümit seçmeliderslerin sizlere ne zararı varki!nota eklenmesin tama dogru ama 4 ve 5 lerde olmasın seçmeililerin nota eklenmesi
by
simge dersler zaten zor. biraz bizede acıyınm
aydın ben yorumları biraz geç okudum ama ramazan arkadaşı şiddetle kınıyorum biz beden eğitimi öğretmenleri olmasak okulların halini düşünün herşey bizim sırtımızda bütün törenler dahil arkadaşlar giysimizden dolayı bizi kıskanıyorlar ve her zaman bize çamur atıyorlar el vicdan yahuuuu
fatih benim ensevdiğim ders matematik dersidir çünkü matematik dersi hem eğlenceli ve çok güzel dir bazıları hiç sevmez bazıları ise hiç bir dersi sevmez yani endoğ rusu bütün dersleri sevelim.
fatih EĞİTİM ŞART okuyamiyanlara lütfen yardım edelim.EĞİTİM ŞART:)
betül benim sosyal bilgiler kitabım olmadığı için sınavlara çalışamıyorum internetten kitabıma çalışmak istiyorum ama bulamıyorum ne yapmalıyım
Bilişim Bilişim Çağında olmamıza rağmen Bilişim Teknolojileri dersi seçmeli. Artık her insan için zorunlu olan bilişim teknolojileri nasıl olurda müdürlerin insafına bırakılır anlamış değilim. Bilişim Teknolojileri sadece bilgisayar değildir. ATM ler, akıllı ev aletleri, pda lar, cep telefonları, vs. vs. günlük hayatın içinde ve her yerinde yer alan bu cihazların tümü bilişim teknolojileri kapsamındadır. Ve günlük hayatımızın içinde yer alan teknolojik cihazların sayısı her geçen gün artmaktadır. Meb çocuklarımızı nasıl olurda bu alanın eğitimi konusunda müdürlerin insafına bırakır. Bu dersin seçmeli olması çok saçma ve akıl almazdır. Çağı yakalama iddiasını her an tekrarlayan bir bakanlık için utanç verici bir durumdur bu. Lütfen eyleminiz ile söyleminiz bir olsun. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine ve bu derse iadeyi itibar yapın. BT derslerini müdürlerin insafından kurtarın ve BT öğretmenlerinin okullların kadrolu sekreteri yapılmaya çalışılmasının önüne geçin.
münire bu eğitim çok güzel..ben tebrik ediyorum.
ben ise müzik dersinin mecbur tutulmasına çok karşıyım oğlum müzik öğretmeni yüzünden müzikten nefret etti
m g Bilişim teknolojileri dersi mutlaka notla değerlendirmesinin olması gerekir.
Yazılan son 13 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 13 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku