Komisyonda devlet bakanları Mehmet Aydın, Sait Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yer alıyor.
Komisyon bazı alternatifler üzerinde çalışacak. Bunlardan ilki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olması, ancak bu dersi almak istemeyenlerin muaf tutulması. Bir başka alternatif ise dersin ikiye ayrılması. Buna göre, din kültürü dersi zorunlu tutulacak. Din eğitimi ise ayrı bir ders olarak okutulacak ve seçmeli olacak.
Komisyon anayasadaki mevcut düzenlemenin korunması üzerinde de duracak. Anayasadaki 24'üncü maddeye göre, din kültürü ve ahlak öğretimi zorunlu. Bunun dışındaki din eğitimi ise kişinin kendi isteğine bırakılıyor.
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, uzmanların görüşünün alınması gerektiğini söyledi. Çiçek, "Tartışma sağlıklı bir ortamda yapılmalı, şu elden gidiyor, bu elden gidiyor diye bakılmamalı" dedi
haber7
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
öğretmen Din dersi seçmeli olmalı, istemeyene zorla güzellik olmaz. "Dinde zorlama yoktur."
Ya da Liselerde 1 ve 2. sınıflarda genel dinler tarihi zorunlu olabilir. Ama dini öğrenmek isteyenlere de 3 ve 4. sınıfta 2 şer saat SEÇMELİ olmalı, velisinin ve öğrencinin isteğine bağlı olmalı. Zaten son sınıflarda öss ye yöneliniyor. Zorunlu olmasının psikolojik etkisi olumsuz olmaktadır. Din özel bir durumdur. Özel dersler mecbur olmamalı.
SerkanAK DİNİ NEDEN ZOR VE BASKI İLE TÜRKİYEDE YAŞAYANLARA ÖĞRETME GEREĞİ DUYULUYOR.DİN EĞİTİMİ YERİNE NEDEN BİLİM ÖĞRETİLMİYOR. YOKSA BİRİLERİNİN DİNE KARŞI BİLİM ÖĞRETİLDİĞİNDE RAHATI MI KAÇIYOR,KAZANÇLARIN DA EKSİLME Mİ OLUYOR VEYA KİRLİ DÜZENLERİ Mİ ETKİLENİYOR.ARTIK BIRAKIN DİNİ KAZANÇ VE POLİTİKAYA ALET ETMEYİ DİN BİR İNANÇTIR. İNANÇLARDA ZORLAMA OLAMAZ O İNANCI ÖĞRENMEK İSTEYEN ÖĞRENİR ÖĞRENMEK İSTEMEYEN ÖĞRENMEZ.
Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku