Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 25 bin 83 öğretmen açığı olduğunu, ancak norm kadro fazlası 12 bin 278 öğretmen bulunduğunu bildirerek, ''Bu nedenle gerçek öğretmen ihtiyacı 12 bin 805'tir'' dedi.
Çelik, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'in, öğretmen ihtiyacına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.
Resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının emekli, istifa ve benzeri nedenlerle boşalan kadrolar ile bütçe imkanları gözönünde bulundurularak kadroların tahsis edildiğini belirten Çelik, atamaların KPSS puan üstünlüğü esasına göre, bilgisayar ortamında, ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına yapıldığını belirtti.
Hüseyin Çelik, ''Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarımızın Eylül 2007 itibariyle öğretmen ihtiyacı 25 bin 83 olmakla birlikte bazı alanlardaki norm kadro fazlası konumunda bulunan 12 bin 278 öğretmen dikkate alındığında gerçek öğretmen ihtiyacının 12 bin 805 olduğu görülecektir'' dedi.
-ATAMA YÖNETMELİĞİNİN DURDURULMASI-
Danıştay tarafından atama yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütülmesinin durdurulduğunu anımsatan Çelik, şunları kaydetti: ''Bakanlığımız yargı kararlarının gereklerini geciktirmeksizin yerine getirerek uygulamıştır. Ancak, eğitim ve öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından, yargı kararları doğrultusunda ataması iptal edilen yöneticilerden boşalan eğitim kurumlarına, asaleten atama yapılıncaya kadar ilgili mevzuatı çerçevesinde görevlendirmeler yapılmıştır
AA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
ayşe dekoratif sanatlar öğretmenliğinden ne zaman atama yapacaksınız çok merak ediyorum
Fenci resmen bizimle dalga geçiliyo.ücretli öğretmenliği bırakacam.belki bizim yerimize birileri atanır.anladığım kadarıyla eğitim bitirilmeye çalışılıyo.acaba neden?yoksa insanlar artık düşünemesinler diye mi?
ismail Alsın da bi kaç bin yandaşını daha okulda bürolara formatör öğretmen adı altında yatırsın...Dünyanın ek ders ücretini ödesin.Gerçek çalışan öğretmenlerin de ek ders ücretini kessin...Helal olsun..Ne güzel yapıyor bu işler...Formatör öğretmen denilen ve akşamlara kadar yatan dünyanın ek ders ücretini alan bu arkadaşların eğitim öğretime ne faydası var? bilen varmı?...Neye göre görevlendiriliyolar?ben biliyorum da...yazıklar olsun.
Yazılan son 3 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 3 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişti
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullardaki Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenleDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku