TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bence çok kısa süre içerisinde bizim eğitim öğretim süresini en az 200 güne çıkarmamız lazım" dedi.
Toptan, Özel Okullar Birliği Derneğince Antalya'da düzenlenen "Ortaöğretim Sisteminde Arayışlar" sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim öğretimdeki süreye değindi.
Bakan olduğu dönemde Türkiye'deki eğitim öğretim süresinin 165 gün olduğunu hatırlatan Toptan, bunun az olduğunu düşündüklerini ve çeşitli araştırmalar yapılarak eğitim öğretim süresinin 180 güne çıkarıldığını söyledi.
Avrupa'daki eğitim süresinin ortalama 210 gün olduğunu, Japonya'da ise 232 gün olduğunu belirten Toptan, şunları kaydetti:
"Şimdi 180 gün eğitim yapacaksın elalem 210-230 gün yapacak. Ondan sonra küresel rekabete katılmak istiyorsunuz, bu çok zor iş. Beni ziyarete gelen eğitimciler, eğitim sendikaları var, bunu neden dile getirmiyorsunuz? İşin doğrusu kimsenin işine gelmiyor. Niye gelmiyor? Öğretmen aşağı yukarı 3 ay tatil yapacak dünyada böyle bir şey var mı? Dünyada böyle bir memleket var mı? Okul yönetimi memnun, Bakanlık da, 3 ay okullarda problem olmayacak. Ama bunu yapamayız arkadaşlar. Bu sesin sizlerden çıkmasını bekliyorum. Bence çok kısa süre içerisinde bizim eğitim öğretim süresini en az 200 güne çıkarmamız lazım. Yağmur yağdı tatil, kar yağdı tatil...Küresel rekabet yapamayız arkadaşlar." Toptan, zorunlu eğitimin de mutlaka 8 yıldan 12 yıla çıkarılması gerektiğini vurguladı.
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
MUSTAFA FURUNCU Sayın meclis başkanına aynen katılıyorum ve görüşlerini destekliyorum.Eğitim süresi uzatılmalıdır.....
Mustafa Furuncu
İstanbul-Büyükçekmece
Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İ.O
Müdür Başyardımcısı
sokrates Doğru söylüyorsunuz da süreyi uzatmak tek başına çözüm değil.Niceliğin yanında nitelik de önemli.Eğitimin kalitesi yükseltilmeden süreyi uzatmak çözüm değil.Eğitime daha fazla pay ayrılmalı.Karşılaştırma her yönden olmalı.
- isterse 365 gün 6 saate çıksın. size bir şey söyleyeyim denemesi bedava lise mezunlarının %50 sinden çoğu üçgenin iç açılarının toplamını bilmeyen, bir dairenin çevresini hesaplayamayan, bir cümledeki isim ve fiili ayırdedemeyen, yabancı dilde how are you? fine thanks and you öğrenince kotası dolan bir öğrenci(?) güruhu ile karşı karşıyayız. bence tam tersi süre azaltılmalı. Boşuna vakit kaybediliyor. öğrencilere her türlü test uygulanıyor boyu kilosu ölçülüyor peki okulda öğrencilerin IQ su tesbit edilmiyor?
leyla yazın sıcakta nasıl ders yapalım . bence bu kâfi
demokritos öğretmen 2 ay tatil yapıyor haberi yok sanırım..kaldıki öğretmenlerin tatilini 1 ay yapın yine ses çıkaracaklarını sanmam.böyle hamlelerle öğretmeni sürekli aşağılayarak idealist bakan,milletvekili,meclis başkanı rolü oynuyorlar...peki asker için polis için bir eleştiri yapında görelim nekadar devlet adamısınız?
öğretmen Sayın Meçlis başkanım gelin benim derse girdiğim okulda bir hafta derse girin.Öğrencilere bir şey öğretmenizi istemiyorum.Onları derste tutmayı başarın.Ondan sonra mecburi eğitimin bırakın 12 yıl olmasını,8 yıl olmasının bile hata olduğunu göreceksiniz.Hiç okul ve okuma ile ilgisi olmayanlar neden okulda tutuluyor.Okuldan atamıyoruz neden çünkü meçburi.Dedim ya gelin derse girin dediğim okullarda da öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunu görün.Ondan sonra konuşun lütfen. Bu konuşmanızda eğitim-öğretimden ne kadar uzak olduğunuz tüm öğretmenlerce net bir şekilde anlaşılıyor.
MURAT MURATHAN Önce atama ve idareci atama yönetmeliklerini düzeltin.Çocuklarımıza adaletli ve hakka riayet eden yöneticilik nasıl ona örnek olacak işler yapın sonra bu işlere yapın
Mesela çocuklara bir yere gelmek isterseniz siyastçiya sendikalara bel bağlamayın bilginizle birkiminizle gelin bak biz öyle yaptık dedirtecek işler yapın sonra diğer işlere bakın.Bu kafayla ve zihniyetle istersen 365 gün yap eğitimi
Şehmus YILMAZ TBMM Başkanımızın sözlerine kesinlikle katılıyorum.Bir gün bu da gündeme gelir derken TBMM Başkanımız tarafından dile getirildi. Eğitimde bu kadar geri iken fazla çalışmak yerine az çalışmayı tercih ediyoruz inanılır gibi değil.Ben Diyarbakır Bağlar'da öğretmenim.Benim şahsi fikrim 3 dönem halinde okul olmalı.Her dönem arası 2 hafta, yaza gelen dönem arası 1,5 ay olmalı.Bayram tatilleri de uzun rahatlıkla yapılabilir o zaman.Yazın sıcakta okul verimli olmaz diyenler olacaktır. Kesinlikle katılmıyorum.Ben yazın Temmuz-Ağustos'ta da kurs bilgisayar kursu veriyorum ve de çok verimli oluyor.Ayrıca Cumartesi günleri de okul olmalı.Ulu Önderimizin hedef gösterdiği Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmemiz için çok çalışmamız gerekir.Önemli noktalardan birisi de çocuk ne kadar okulda kalırsa o kadar daha iyi olur her bakımdan.Diğer yandan haftalık 30 saati aşmasından dolayı verilemeyen seçmeli dersler ve sayıları da arttırılabilir.Başka bir bakımdan öğrenciler yazın tatilin fazla olmasından sıkılıyorlar.Tatillerde evlerinde kalıyorlar ve okulun olmasını istiyorlar.Maddi imkanları olanlar tatil yerlerine giderek tatil yapıyor.Yani okul tatili de maalesef ülkemizde maddi imkana bakıyor.Ülkemiz-Geleceğimiz açısından hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız,daha fazla yorulmalıyız. Saygılarımla...
sertaç son zamanlarda sanırım artık alışkanlık haline geldi.Ağzını açan öğretmenlere çatıyor.Sorun varsa uygun bir şekilde anlatın.Demokritos arkadaşımız çok güzel özetlemiş herşeyi... Siz ilk önce köhne zihniyetlerinizi düzeltin.bu ülkeyi hukuk devleti haline getirin , demokrasiyi getirin...
Şehmus YILMAZ Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması konusunda da kesinlikle katılıyorum. Hatta Okul Öncesi eğitim olarak anasınıflarının da zorunlu olması(13 yıl) taraftarıyım.Eğitime uzmanlar gözetiminde ne kadar erken başlanırsa o kadar iyidir. Saygılarımla...
bülent tepe Milletin vekilleri 3 ay tatil yapacak ayda 8000 ytl alacak seçilemezse bile emekli maaşı alacak yok böyle birşey ülkemin çocuklarına elimdeki tebeşirden başka ne gönderiyorsunuzda batılı ülkelerle kıyaslama yapıyorsunuz eğitimde EŞİTLİK ve ADALET yok Atatürk'ün bizden istediği fikri hür vicdanı hür yeni nesilleri sadece tebeşirle yetiştiremeyiz.
memur vatandaş demokritos dostum seçtiğin rumuzdan hangi çağda yaşadığını ortaya koyduğun yetmiyormuş gibi birde bunu yorumlarınla pekiştiriyorsun ya helal olsun. siyaseti bırak dostum. sen eğitimci misin siyasetçi mi? bence sen dersi kaynatan bir öğretmensin. senin gibiler, hak -özgürlük- eşitlik lafları altında bir şey yaptğını zanneden partizanlardır. 22 temmuz hezimetini hazmedememişliğinizi haykırmayın. yeter dostum yeter.
Sayın Meclis başkkanım çok haklı bencede eğitim öğretim süresi önemli ama ondan dahda önemli olan MEB bakanının bir an önce değiştirlmesidir. Öğretmenler arasında anket yapılsın eminin % 90 ı bu adamı istemiyor...
Şehmus YILMAZ Eylül ün ilk haftası(Pazartesi) okullar açılır,Ocak ın son haftası (Cuma)kapanır. 15 gün ara tatil. 15 gün sonra açılır, Temmuz un son haftası(Cuma) kapanır. Ağustos 1 ay tatil.Her memur 1 ay tatil yapıyor.Cumartesi de olursa çok verimli ders işlenir. Eğer istersen!... Ülkemizde gerçekten düzelmesi gereken çok şeyler var.Bunlar da eğitimle giderilir. Saygılarımla...
Öğretmen Mehmet Arkadaşlar birbirimize siyaset yapma,22 Temmuz seçimleri gibi laflar atmak yerine konuyla ilgili birşeyler yazalım da sizleirn düşüncelerini de merak ediyoruz.Şehmus Yılmaz adlı arkadaş çok güzel yazmış.tebrik ediyorum.Sizlerin de fikirlerini merak ediyoruz.Bence Şehmus Bey in fikirleri çok güzel.
öğrtmn 35-40 kişilik sınıflarda hafta sonu da dahil ders yapsanız yararı olmaz.çünkü dersler verimli değil...avrupadakilerin küresel rekabette önde olmasının en başta gelen sebebi sınıf mevcutları.sonrasında araç gereç,aile vb. öğrenciyi okulda tutmak,eğitmek için yeterli değil..eğitim için bişeyler yapılmak isteniyorsa bu işe sınıf mevcutlarından başlanmalı.
fatih Bülent hocam ağzına sağlık.He bu arada benim çalıştığım okula tebeşir de göndermiyorlar.
murat sayın başkan önce 180 iş gününün kalitesini artır okullar velilerden toplattığınız paralarla ayakta duruyor siz japonyadaki olanakları sağladınızmı.....neyse...değmez...laf olsun diye herkes ortaya birşey atıyor
Ali kerim Hükümet olarak siz sınıf mevcutlarını japonya düzeyine indirinde biz 365 gün çalışalım.
Öğretmenler üzerinden yapılan art niyetli ucuz bir siyaset...
Hiç bir öğretmen sanmıyorum ki 3 ay tatil yapma heveslisi olsun...
MELEKÇE EĞİTİM SÜRESİNİ UZATMANIN ÇOK FAYDALI OLECAĞINI SANMIYORUM.İLK ÖNCE ÖĞRENCİLERİN OKUMAYA İDTEKLİŞ HALE GETİRİLMESİ LAZIM BEN BATI İLLERİNİN BİRİNDE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM ÖĞRENCİLER DERS İŞLEMEYEYİM DİYE YALVARIYORLAR NE YAPTIMSA NAFİLE HOCAN GEREK YOK BIZ OKUMAYACAĞIZ OKUYANLARI DA GÖRÜYORUZ KISA YOLDAN ÇALIŞMAYA GİDECEĞİZ DİYOLAR.ONLARDA HAKLILAR.ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ HALİNİ GÖRÜYORLAR.BUDURUMDA ÖĞRENCİLERİ NASIL MOTİVE EDECEKSİNEĞİTİM SÜRESİNİ ARTIRMAKLA BUSORUNLAR ÇÖZÜLMERZ ÜLKEMİZ GERÇEKLERİNİ BİR DÜŞÜNELİM
BİRUNİ Demokritos ve Sokrates'i tanımayan Türk Alimlerini bilmeyen "memur vatandaşlardan" çok çekeceğiz daha çok. Sizler bu yaşadığımız çağda "Demokritos" çağından daha geriye gitmeye çalışıyorsunuz.Ön yargılı "memur vatandaş".Eğitimin özü önemli, süresi değil.SELAM VE SAYGILARIMLA.
stratejist1 SAYIN MECLİS BAŞKANIMIN BİZİM EĞİTİM SİSTEMİMİZİ GELİŞMİŞ ÜLKELERLE KIYASLAMASI ÇOK GÜZEL.YALNIZ SANIRIM İYİ ARAŞTIRMADAN KONUŞMUŞ.BUGÜN HOLLANDADA İLKÖĞRETİMİN İLK İKİ YILINDA HAFTADA 22SAAT DERS YAPILIRKEN BİZDE 30 SAAT DERS YAPILIYOR.YANİ ONLARDA GÜNDE 4 SAAT BİZDE 6 SAAT,YİNE HOLLANDADA İLKÖĞRETİMİN 6 YILINDA HAFTADA 25 SAAT DERS YAPILIRKEN BİZDE 30 SAAT DERS YAPILIYOR.YANİ ONLARDA GÜNDE 5 SAAT BİZDE 6 SAAT.EĞER HESAPLARSAK:
200*4=800 SAAT ONLARDA
180*6=1080 SAAT BİZDE
200*5=1000 ONLARDA
180*6=1080 BİZDE
SONUÇ ORTADA ASLINDA ÇOK DERS YAPAN BİZİZ.BİRDE BİZİM ÖĞRETMENLERİN YAŞAM STANDARDIYLA ONLARINKİ AYNIMI ACABA.TÜRKİYEDE ÖĞRETMEN HANGİ ŞARTLARDA YAŞIYOR BUNU GÖRMEK LAZIM.
erkin bakaç dıkkatınızı cekeyım öğretmenler 3 ay degıl 2 ay tatıl yapıyorlar.sızı gelınde şanlıurfada nısan ayından sonra yasayın kı ne oldugunu bılesınız.ikinci bır konu da olarak avrupada bu 210 -230 gun sureden bahsedıyorsunuz guzel ama avrupadakı öğretmenlerın maaş ve hayat standartlarından bahsetmıyorsunuz.1000 ytl ile ay basını getıramıyorum.iyi gunler.
ÖĞRETMENİM SOKRATES ARKADAŞA KATILIYORUM.OKULDA GEÇİRİLEN ZAMAN KADAR OKULDA YAPILANLAR DA ÖNEMLİ.ÖĞRENCİLER OKULA ZEVKLE GELMELİ.AVRUPA VE JAPONYA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR,PEKİ ÖZEL OKULLAR DIŞINDA HANİ BİZİM OKULLARDA YÜZME DERSLERİ,SOSYAL FAALİYETLER...ÖĞRENCİLER DARACIK OKUL BAHÇELERİNDE BIRAKIN SPOR YAPMAYI YAN YANA ZOR YÜRÜYORLAR.ÖNCE BUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI,SONRA SÜRE UZATILMALI...
ERİK evet kendıkerıne göre yontmaya devam etsınler
avrupalılarla aynı sartlarda calışalım her sey esıt olsun da 365 gun calışmaya razıym
Önceki Yorumları GösterYorumlar Yükleniyor...
İçerikle ilgili 85 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku