Eğitim Reformu Girişimince bu yıl beşincisi düzenlenecek ''Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'', Türkiye genelinden 2 bin 500 öğretmenin katılımıyla 5-6 Nisanda Sabancı Üniversitesinde gerçekleştirilecek.
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezinin koordine ettiği Eğitim Reformu Girişiminin Koordinatörü Neyyir Berktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın, ''Türkiye'de yanlış olan, kötü gideni değil, iyi giden şeyleri'' vurguladığını anlattı.
Berktay, sözlerine şöyle devam etti:
''Mevcut ve zor koşullar içinde sınıflarında çok yaratıcı, değişik şeyler yapmaya çalışan öğretmenler var. Bunlar 'Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım' anlayışı ile hareket etmiyor. Gerçekten öğrenciye daha fazla nasıl destek olabilirimin yollarını arıyorlar. Biz, onları tanımak, ön plana çıkarmak, cesaretlendirmek, teşekkür etmek ve başka öğretmenleri de böyle davranmaya çağırmak için ortaya çıktık.''
Her yıl başvuru çağrısı yayımladıklarını, öğretmenlerin, okullarla beraber çalışan sivil toplum kuruluşlarının, öğretim üyelerinin geliştirdikleri ve sınıfta uyguladıkları programlarla başvurduklarını anlatan Berktay, ''Bu programın, sadece bir araştırma veya akademik makale olmaması, sınıfta uygulanmış ve sonuçlarının alınmış olması koşulu aranıyor'' dedi.
Neyyir Berktay, her sene jüri tarafından bu uygulamaların bir bölümünün poster ya da sözlü sunum olarak seçildiğini ifade ederek, bu yıl 64'ü sözlü olmak üzere 71 posterin iki gün boyunca Sabancı Üniversitesindeki oturumlarda sunulacağını kaydetti. Böylece okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğretmenlerinin geliştirdikleri uygulamaları meslektaşları ile paylaşma imkanı bulduklarını belirten Berktay, konferansın çok keyifli ve canlı bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.
-''BEKLENEN SAYIYA ULAŞILAMADI''-
Berktay, konferansta ayrıca yuvarlak masa toplantısı ve tartışma atölyesi düzenlendiğini anlatarak, buralarda da Türkiye'de eğitimin gündeminde önemli yer tutan konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.
Anadolu'dan katılımın giderek arttığını, ancak beklenen sayıya ulaşamadığını kaydeden Berktay, bu nedenle konferans sonrasında sunum yapan öğretmenlerden bazılarının kendi imkanlarıyla Anadolu'daki illere giderek geliştirdikleri bilgileri paylaştığını anlattı.
Berktay, konferansın, Türkiye'de eğitimin tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getirmesi açısından önemli bir örnek olduğunu dile getirerek, konferansta, Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Ankara ve yerel birimlerinden yetkililer, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrencilere iletişim ve iş birliği olanakları yaratılacağını bildirdi.
Neyyir Berktay, 2004 yılında 240 başvuru ile başlayan konferansa, bu yıl çeşitli okul, üniversite, kamu kuruluşu, sivil toplum kuruluşu ve özel kuruluşlardan 558 başvuru yapıldığını kaydederek, konferansa bu yıl 2 bin 500 öğretmenin katılmasını beklediklerini söyledi.
-İNÖNÜ VE KIRAY ANISINA ONUR OTURUMU-
Akademisyen ve yazar Herkül Millas'ın ''barış'' konulu konuşmasıyla 5 Nisanda başlayacak konferansın, geçtiğimiz yıl vefat eden Prof. Dr. Erdal İnönü ve Prof. Dr. Mübeccel Belik Kıray adına düzenlenen onur oturumlarıyla devam edeceğini belirten Berktay, konferansın özel başvuru alanı olarak belirlenen ''Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücadele'' çerçevesinde, alanında önde gelen isimlerle bir dizi sohbet gerçekleştirileceğini anlattı.
Neyyir Berktay, çocuk işçiliğinin çok ciddi bir sorun alanı olduğunu ifade ederek, ''Konferansta çocuk işçiliğine bir köşe ayırdık. Bu alanda çalışan kişi ve kurumlar resim ve belgesellerle kendi projelerini anlatarak konuyu oradaki herkes için biraz daha görünür kılmaya çalışacak'' dedi.
AA
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
adem Arkadaşalr kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş.Bende bu erg ye başvuru yapıyorum iki yıldır ve davet edilmedim.Tabii merak ediyordum dourusu davet edilenler nasıl diye.İmkan olsaydıda zaten gierdik izler öğrenirdik.Bir e maille sordum örnekleri ve 120 ye yakın örneği iyice inceledim.Bana göre benimkinden daha faydalı ve kullanılabilir değillerdi.Daha sonra dikkat ettim özel okullar ve diğer akademisyenler ağırlıktaydı.Bununla beraber konuk olarak gitmek için internetten başvuru devlet okullarındaki öğretmenlere kapalı idi sadece telefonla arama yolu vardı.
Özetle kendilerine de söylediğim gibi baştan başa reklam kokuyor.( ben bu arada kedi oluyorum.)
Ben video cd göndermiştim izlediklerini bile zannetmiyorum.Yine niyetleri düzgünse başarılar diliyorum.
ERKAN En başta şu söz;''Mevcut ve zor koşullar içinde sınıflarında çok yaratıcı, değişik şeyler yapmaya çalışan öğretmenler var. Bunlar 'Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım' anlayışı ile hareket etmiyor"
Kesinlikle yanlış.Yapılan çalışmaları inceleyin,müfredatın isteği dışında kaçtanesi özgün.Müfredatın istemediği şey yok ve elimizden geldiğincede hatta fazlasıyla yürütüyoruz. Bence müfredatı en iyi şekilde işleyene ve anlayana!yani üniteleri öğretmen kılavuzunda belirtilen tüm ayrıntılara uyarak işleyen ve konuları zamanında işleyen öğretmene büyük ödül verilmeli.
"Eğitimde iyi örnekler" Ben müfredatı beğenmiyorum benim yöntemim daha güzel demektir.
isimsiz Bütün öğretmenleri tanımıyorum ama bızım okulumuszda cok yanlış cıkarmışsın dıye şamar atıyolar örnek olmak buysa hıc olnasın daha ıyı.
dilek yaptığım pekçok etkinliği değişik seğitim sitelerine meb sitesine vb. yolladım.Bunlar beyeni ile övüldü,yayınlandı .Müfredatın uygulaması olarak sınıfım ile büyük çaplı bir sergi bile açıp basında yer aldık ama nedense davet edilmeye uygun bulunmadık sanırım. Bu çalışmalara destek veriyoruz ama katılamıyoruz."Eğitimde iyi örnekler" diye üç yıldır Denizli'de öğretmen arkadaşlara seminerler veriyorum ama duyan yok. Demekki yeterli çalış mıyoruz.Ne diyelim başka bahara .Unutmayalım ki blgi paylaşıldıkça çoğalır.
Yazılan son 4 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 4 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku