Eğitim Sitesi

Öğretmenlere izin kısıtlaması

Öğretmenlere izin kısıtlaması

Öğretmenlere izin kısıtlaması MEB'in hazırladığı taslağa göre hem kadrolu personelin hem de sözleşmeli ve geçici sözleşmeli çalışan öğretmenlerin izinleri yeniden düzenleniyor. Sözleşmeli personele mazeret izni kaldırılıyor.



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun bazı maddelerinde yapılan değişiklik nedeniyle sözleşmeli personelin izinlerini de kapsayacak şekilde "MEB Personeli İzin Yönergesi Taslağı" hazırladı.



Bakanlığın hazırladığı taslak, hem kadrolu personelin hem de sözleşmeli ve geçici sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin izinlerini düzenliyor.



Bakanlık yetkilileri, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, kalabalık bir kitle olan sözleşmeli öğretmenlerin izinlerine yönelik böyle bir mevzuata ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yapılacak düzenleme ile bürokrasinin azaltılacağı, uygulamanın öğretmenlerin lehine olacağı ve uygulamada meydana gelen karışıklıklara açıklık getirileceği ifade edildi.



"MEB Personeli İzin Yönergesi Taslağına" göre, personelin kullandığı izinlere ilişkin bilgiler, izin takip ve kullanma kartı yerine, "İLSİS veri tabanı"na işlenecek ve izin kullanımı buradan takip edilecek.



DOĞUM İZNİ



"Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri"nin düzenlendiği taslak, doğum iznine ilişkin daha kapsamlı açıklamalar getiriyor. Buna göre, 8 haftalık doğum öncesi izine ayrılan memur, bu iznini kullanmakta iken doğum yapması halinde kullanmadığı süreler doğum sonrası mazeret iznine eklenmeyecek. Doğumun gecikmesi halinde geciken süre doğum sonrası mazeret izninden düşülmeyecek.



Öğretmenlerin süt izinlerinde eğitim-öğretimin aksatılmamasına dikkat edilecek. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin öğretmenlerin görevli olduğu eğitim kurumunda ikili öğretim yapılması halinde, öğretmenin sınıflarını hangi dönemde istediği göz önünde bulundurulacak. Tekli öğretimlerde ise mümkünse öğle arası, sınıf öğretmenleri bakımından bunun mümkün olmaması halinde müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi ve İngilizce gibi diğer alan öğretmenlerinin sınıfa girdiği zamanlarda süt izni kullandırılacak. Aynı hüküm sözleşmeli öğretmenler için de geçerli olacak.



"GÖREVLERİNDEN DOLAYI SALDIRIYA UĞRAYAN MEMURLAR..."



Taslakta, "Hastalık İzni" konusuna da daha detaylı yer veriliyor.



Memurlara aynı hastalığa bağlı olarak, 10 yıla kadar hizmeti olanlara 6 aya kadar, 10 yıldan fazla hizmeti olanlara 12 aya kadar, kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlara 18 aya kadar hastalık izni verilecek.



İzin süresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tespit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılacak. Bu sürelerin sonunda da iyileşmeyen memurlar hakkında emeklilik hükümleri uygulanacak.



Görevlerinden dolayı saldırıya uğrayan memurlar ile görevleri sırasında ve görevlerinden dolayı bir kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memurlar, iyileşinceye kadar izinli sayılacak.



Taslakta, sözleşmeli personel için ise şu hükümler yer alıyor: "Özel-resmi tabip raporu-sağlık kurulu raporu ile kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü geçmemek üzere sözleşmeli personele ücretli izin verilebilir. Hastalık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin

ücretinden düşülür.



Ancak, 30 günü aşan ilk ve müteakip hastalık raporları hastalık iznine çevrilmez."



HASTA SEVK İŞLEMLERİ



Kadrolu personel, memuriyet veya ikamet ettikleri yer dışında hastalanmaları halinde bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurarak hasta yollama kağıdı düzenlenmesini isteyebilecek. Mevcut yönergedeki "Bu durumda il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilisine, il veya ilçelerinde bulunmasına gerekçe teşkil eden geçici görev veya izin belgesini ibraz etmekle yükümlüdür" hükmü kaldırılacak.



Sözleşmeli personelin hasta sevk işlemi ise 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre yapılacak.



Taslakta, "bilgilerini artırmak üzere yurt dışına gönderilecek memurlara", "yetiştirilmek üzere yurt dışına devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurların eşlerine", "sendika veya konfederasyon yönetim kurulu üyeliğine seçilenlere" verilecek aylıksız izinler de düzenleniyor.



SÖZLEŞMELİ PERSONELE İLİŞKİN DİĞER DÜZENLEMELER



Taslak, kadrolu öğretmenlerin, yıllık izin kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya parça parça olarak 10 gün izin almalarını öngörürken sözleşmeli personelin ise ölüm, doğum, evlilik, süt izni gibi haller dışında mazeret izni kullanamayacağını öngörüyor.



Sözleşmeli personele, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 3 gün, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde 3 gün, eşinin doğumunda ise 2 gün mazeret izni verilecek.



Taslak yönergeye göre, sözleşmeli personel yıllık izinlerinin mali yıl ile sınırlı olması nedeniyle yıllık izinlerini ait olduğu sözleşme yılı içinde kullanacak.



Sözleşmeli olarak istihdam edilen personele, aylıksız izin verilmeyecek. Sözleşmeli personel olarak görevli iken askere alınanların askerlik süresince görev yerleri saklı kalmak şartıyla hizmet sözleşmesi feshedilecek. Ancak askerlik hizmetini tamamlayanlar, 1 ay içinde tekrar işe alınmak için ayrıldığı kuruma yazılı talepte

bulunmak zorunda olacak.



Geçici sözleşmeli olarak istihdam edilen personele ise çalıştıkları her ay için azami 1 gün ücretli izin verilebilecek. Bu izinler sözleşme döneminde kullandırılacak.



AA

tag

tarihli haber

  

tufan özlük haklarına bu kadar saldırıyı ancak yine öğretmenler haklı görebilir zaten,tebrikler ve pes doğrusu. öğretmen/balıkesir

halim İyi de,Umarım bu taslaklar yarın değişmez.Artık bu ya boz tahtayı takip etmekten bıktık.uzak görüşlü birisi bu kanunları yazsa da kalıcı olsa.

çokmu önemli arkadaşlar yasakcı memleketimizde hastalanmak rapor almakta yasak biz memurlar en iyisi izin almaktansa ölelim gitsin. sizler ancak bu kadar değişiklik yapabilrsiniz.

Metehan Çok isabetli bir karar.Özellikle memurun izin takibinin ilsis üzerinden yapılması ve hastalandığı yerde izin belgesi istenmemesi süt izninin uygulanma şekli çok yerinde olmuş

kınacı Hasan bey, hiç kimse hastalanmadan gidip de hastane havası solumak ve oralarda sıkıntı çekmek istemez.Büyük konuşma ileride her hangi bir sebepten aylarca hastane kapılarında kalabilirsin. Sen hem ne biliyorsun bayan arkadaşların ne rahatsızlığı olduğunu.İçin rahat edecekse meb'e söyleyelim o bayanı meslekten de atsın.

mehmet şahin bakanlık ne yapsın. öğretmene insan muamelesi yapıyor öğretmen kötüye kullanıyor. son olarak madem öyle işte böyle dedi.şimdi bikaç ay önce koftiden sevk alanlar hala alabilecek mi? uygulamayı eleştirmek kolay.emekçi geçinenler bu uygulamaya neden karşı onu anlamıyorum.

serkan boş durmaktan canı sıkılan yasa değiştiriyo zaten..

mehmet Bu düzenlemeler ihtiyaçlar gözetilerek yapılsa zırt pırt değişmez.Türkiye de yaşayanların sosyo-kültürel durmlarının icab olsa herkesi memnun eder.hHakların kısıtlanması sonucuda ortaya çıkmazdı.TEŞEKKÜRLER.

senem geçici sözleşmeli ne demek ki..öyle bir statü yok...haberi yapanlar bilmiyor heralde..ayrıca aynı işi yapan insanlar arasında böyle bir fark yaratılması çok garip...........

oks' li gerçekten doğru bir karar bizim okuldada derslerin çoğu boş geçiyordu...bizde artık boş oturmaktan bıktıkkkk

müdür SAYIN HASAN KAŞIYICI;SENİN İDARECİLERİN ŞAHSİ İŞİ OLUPTA GİTTİĞİ ZAMAN KAÇ DEFA EK DERSİNİ DÜŞÜYOR HİÇ MERAK ETTİNMİ?CEVAP:HİÇ.ÖĞRETMENE BU KADAR YÜKLENMEYİN!!!

zeynep sözleşmeli personel ile kadroluların eşit olduğu savunuluyor fakat her konuda ayrılıklar var görüldüğü üzere

pınar iyi oldu iyi bizde boş derslerden sıkılmıştık bazı öğetmenlerimiz keyifleri isteyince derse geliyo..........ne bu ya

esra Bu kadar saçma bir uygulama olamaz.Bence en güzeli o günkü ek dersin kesilmesi bu kadar basit.......Yani eskisi gibi....

muhammed alptekin HASAN GÜZEL DEMEKTİR ANCAK YANDAŞ VE YALAKA DEMEK DEĞİLDİR. HÜSEYİN ÇELİK GİBİ BİRİNİN YAPTIĞI UYGULAMA BENİ ŞAŞIRTMADI O BUNU HEP YAPIYOR

EMEL Köy öğretmeniyim,lojman olmadığından ilçede kalıyorum,ev sahibi evden çıkarıyor ve ev bulamıyorum,bu arada eşim asker.Ayrıca ilçeye gelmenin uzun ve zahmetli oluşundan süt iznimi kullanamıyorum.Bunların üstüne bize verdikleri destekten (?) dolayı teşekkür ediyorum...

OSMAN Yaa bırakın Allahın Aşkına... bence 4 sevkin kaldırılması çok güzel bir uygulama... gerçekten hastalığın varsa ekdersin kesileceğini falan düşünmezsin o yüzden bence çalışırsan ekmek var çalışmazsan yok. zaten bizim öğretmenlere 500 saat ekders versen nerede 501.si der. Birde dışarda ekdersin kesilmesine rağmen çalışacak bir sürü insan... iş arayan... hem dört gün çalışmayacaksın hem ücretini alacaksın devlet niçin Çalışacaklar varken çalışmayacaklara para versin ki çalışmayacaklar işi bıraksında çalışacaklar geçsin bence. Emin olun alınan maaş iyi kullanınca yetiyor. Siz alınan maaşı daha gelmeden takside bağlarsan hesabına yapmazsan sosyal aktivitelerden kalmazsan geçinemezsin elbette. Yapılması gereken tek şey karınca gibi çalışarak ülkemizi yükseltmek, diğerlerinide dışlamak. Tabi biri çalışırken diğeride yerse olmaz. ama yinede biz yapabileceğimizi yapalımda yapmayanların, haybeye para kazananların hesabı Allah a kalsın. Şükredeceksin haline...

öğretmen engin 500 nerde 501.ekders diye yazan elemana bir iki sözüm var. 501 i isteyecek ilk kişi sensin bi kere, ne kadar tuhaftırki; ülkenin en ücra yerinde öğretmenlik yapıp ömrünü harcayan ben ve/veya benim meslektaşlarım, bazılarının iktidardaki partinin her yaptığını desteklemek adına haince arkalarından vurulmaktadırlar. hem tuhaf hem acı. ben yaptığıum işin asla ve asla 1000 ytl lik bir iş olmadığını biliyorum. buna " aman sende istemezsen yapma " diye tepki göstereceklere şimdiden acımaktayım. neyse diyeceğim şudur: bazıları geceliği 750 ytl den otellerde tatil yaparken, benim veya öğretmenimin -hatta kendinin- ayda 350 ytl ücrete fazla diyen, ben ve öğretmenler bunu haketmiyor diyen akla hayretle bakıyorum ve şiddetle kınıyorum öğretmenler uygarlığa hizmet etmektedir, ve HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN Kİ, ALDIKLARI HER KURUŞU SONUNA KADAR HAK ETMEKTEDİRLER. o kadar yazdım. umarım yayınlarsınız

nrlyt Her gün öğretmenlerin kazanılmış bir hakkı elinden alınıyor ve buna hep beraber karşı çıkacağımıza yaptıklarını savunuyorsunuz.Her meslek grubunda olduğu gibi öğretmenlerin arasında da verilmiş hakları kötüye kullananlar olabilir.Ama bunu çoğunlukmuş gibi göstermeyin lütfen.Yorumları okudukça bu sitenin AKP'nin olduğunu sanıyorum.Kaybettiğimiz haklarımızın önemini ihtiyaç duyduğumuzda mı anlayacaksınız?Umarım o zaman çok geç olmaz.

AHHSEN SAYINNNNN Osman Bey bu kadar da bu partinin yaptıklarını koruma olmaz.Bir de pardon hangi dağda çalışıyosunuz merak ettim maaş gerçekten yetiyormuş ya o açıdan hani.Ben de oraya tayin isteyeceğim.Adamların neler yaptıklarını görmüyorsun herhalde.Resmi TATİL iLAN EDİYOR PARASINI VERMİYOR.Haftaya sekizinci sınıfları tatil ediyor EKdersleri kesiyor.Ben mi dedim TATİL YAP DİYE.Sattıklarının paralarını bu şekilde oradan buradan keserek çıkaramazlar.Ben de haftaya raporu basacağım.Görsün O zaman gerçek eğitimi

Oldu çelik Bey istersen doğuracağımız dakikayı da önceden bildirelim yuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhh sanaaaaa

MELODİ BENCE ÖĞRETMENİM DİYEN BİR İNSAN SORUMLULUKLARINI BİLİR.GERÇEKTEN HASTA OLMADAN YA DA İHTİYACI OLMADAN TUTUP RAPOR ALMAZ.AĞRI SINIRINDA ÖĞRETMENİM.BENİM DURUMUNDA OLANLAR İYİ BİLİR. HİÇBİR SOSYAL İMKANINIZ YOK. KÖYDE KALIYOSANIZ BAKKAL DIŞINDA ALIŞVERİŞ YAPACAGINIZ YERDE YOK.HAYATINIZ OKUL VE EV ARASINDA GEÇİYOR.EVİNİZİN KAŞISINDA BORU HATLARI PATLIYOR.PSİKOLOJİNİZ BİLE BOZULUYOR. BUNA RAĞMEN DENİZ YILDIZI MİSALİ BİR ÖĞRENCİM OKUYUP GELECEĞE EMİN ADIMLARALA YÜRÜSÜN DİYE HASTA OLSANIZ DAHİ ÇALIŞIYOSUNUZ. VE ÇALIŞMAYANLARLA BİR KEFEYE KONULUP ,HAKLARI SÜİSTİMAL EDENLER NEDENİYLE HAKLARINIZ KISITLANIYOR.ŞİMDİ SORUYORUM SİZE CEYLAN DERİSİ KOLTUKLARDA OTURAN VEKİLLERİMİZ, LOJMAN BİLE YAPMADIKLARI, KABANLA ,ATKIYLA,ŞAPKAYLA DERSE DONARAK GİRMEK ZORUNDA KALAN ÖĞRETMENLERİNİN HASTA OLMALARINI NASIL SORGULAYABİLİYOR. AYNI İŞİ YAPAN İNSANLARI KADROLU SÖZLEŞMELİ DİYE AYIRIP,SEN SÖZLEŞMELİSİN HAKKIN BU KADAR DEYİP NASIL KISITLIYOR. AYNI OKULLARI BİTİRMEDİK Mİ ,BİZ DAHA MI AZ ÖĞRETMENİZ. DERDİM İNANIN İZİN DEĞİL. GEREKMEDİKÇE RAPOR ALAN BİRİ DEĞİLİM ZATEN. ÜÇ ÖĞRETMENLİ BİR OKULDA RAPOR ALIRSANIZ DERS OLMAZ ZATEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA ALMIYORUZ. AMA İZİN KONUSUNDAKİ BU AYIRIM CANIMI SIKTI.

mehmet şahin OSMAN BEY şartlanmış muhalefet tipi meslekdaşlamız bu yazdıklarını okumasın. bu tipleri mutlu etmek zaten mümkün değil. bir de yorumunuzla iyice çıldırtacaksın gariplerimi. selamlar.

hakkari atatürk lisesi sayın bakanım bu gün hakkari atatürk lisesi 20 ögrenci pkk ya katıldı çünkü hepsi sinıfta kaldı hakkari de ne bir iş ne bir fabrika var inşallah af çıkaçak bu sene

metehan MELODİ rumuzlu öğretmenim siz zorluklarla mücadele ederken birileride bıulundukları yerin kıymetini bilmyerek,ücret derdine düşmüş..verilen hakları süistimal edenler,ekders ve maaş zammından başka bir şey düşünemez hale gelen BAZI öğretmenler meslekte yozlaşmış,bakın yorumlar arasında öğrencilerinde yazdığı yorumlar var derslerimiz boş geçiyor öğretmenimiz canının istediği zaman derse geliyor diye....İŞTE gerçekten öğretmen diye saygı duyalacak olan sizlersiniz ve aldığınız ücret helal olsun size..eşi öğretmen kendi öğretmen altında son model araba (gözümüz yok ,Allah daha çok versin)oda ağlıyor oda isyanda...bu nasıl insanlık

Önceki Yorumları Göster

İçerikle ilgili 56 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?

Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademi Devamını Oku

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı

Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kari Devamını Oku

Okula uyum haftası yarın başlıyor

Okula uyum haftası yarın başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak. Millî Eğitim Devamını Oku

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. * Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerle Devamını Oku

Öğretmenlere izin kısıtlaması

Eğitim Haberleri Ana Sayfa