Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 19 Marta kadar 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştireceklerini ve başvuruların yarın başlayacağını açıkladı.
Çelik, Balıkesir Valiliğini ziyaret ederek Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan ilin sorunları, eğitim çalışmaları ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Bakan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'de özellikle son 6 yılda önemli yatırımların gerçekleştirdiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının daha önce Balıkesir'de yaptıkları tarama sonucu belirlenen yol haritasına göre faaliyetlerin devam ettiğini bildiren Çelik, kentin, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle iyi durumda olduğunu ifade etti.
Hüseyin Çelik, ilköğretim ve orta öğretim yatırımlarının yanı sıra Balıkesir Üniversitesi'nin de AK Parti hükümeti döneminde gelişerek büyüdüğünü ve bin kişilik öğrenci yurdunun yapımının 2009 programına alındığını söyledi.
-ÖĞRETMEN ATAMALARI-
Balıkesir'deki yatırımların gerçekleştirilmesinde valilik, belediye, il genel meclisi arasındaki koordineli çalışmaların önemine işaret eden Bakan Çelik, kısa bir süre önce kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini, ancak başvuruları yarın başlamak üzere 19 Martta 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması daha yapacaklarını bildirdi.
Çelik, ''5-19 Mart tarihleri arasında atama bekleyen arkadaşlarımızı müracaatlarını yapmaları için şimdiden davet ediyor, çağrıda bulunuyorum. Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Uşak, Mersin, Niğde, Nevşehir, Bartın ve Karabük hariç olmak üzere 71 vilayete 4-B kapsamında 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen atayacağız'' dedi.
Bakanlık olarak Ağustos ve Kasım aylarında da yeni atamalar yapacaklarını anlatan Çelik, 2009 yılındaki atamaları 4 ayrı dönemde gerçekleştirerek tamamlamış olacaklarını kaydetti.
-OKULLARDAKİ OLAYLAR-
Hüseyin Çelik, bir gazetecinin, Meclis Araştırma Komisyonunun anketine göre, liselilerin yüzde 15,1'inin okula delici, kesici alet ve silahla geldiğini hatırlatarak görüşlerini sorması üzerine, söz konusu raporun kendilerine ulaşmadığını belirtti.
Bakan Çelik, şunları söyledi:
''Okullarımızda geçmişte kıpırdanmalar olmuştu. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra şiddet içerikli olaylar artmıyor, azalıyor. Çocukların kötü yola düşmemeleri, kötü arkadaş çevrelerinden uzak durmaları, zararlı kötü maddelerden uzak olmalarını temin etmek, eğitimciler olarak bizim görevimizdir. Ancak her şeyi okul yönetimine havale etmek de doğru değil. Hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız.
Bu aşamada en küçük çaplı bile olsa bunun üzerinde hassasiyetle durmak lazım. Ama ben böyle bir vahamet derecesinde bir durum görmüyorum. Öğrencilerimizle kurduğumuz diyaloglar sonucunda, İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde okulların etrafından kötü niyetli insanları uzaklaştırmak ve özellikle uyuşturucu tacirlerinin oralara girmelerini engellemek üzere aldığımız tedbirlerin olumlu sonuçlarını aldık.''
Anket sonuçlarını gazetelerde gördüğünü belirten Bakan Çelik, ''Kesici maddeler taşıyan gençlerden söz ediliyor. Bunları tasvip etmiyoruz. Öğrencinin kalemi olur, bıçağı olmaz. Elbette öğrencilerde şiddet eğilimi varsa, bunu karşı şiddetle ortadan kaldıramayız. Onlara sevgiyle yaklaşmak, varsa gittikleri yanlış bir yol, onları o yoldan çevirmek bizim görevimizdir'' diye konuştu.
Vali Selahattin Hatipoğlu, şeref defterini imzalayan Hüseyin Çelik'e, ünlü Yağcıbedir halısı ile kolonya hediye etti.
Valiliği ziyaretinde Balıkesir'de okul yaptıran hayırseverlere de teşekkür plaketi sunan Milli Eğitim Bakanı Çelik, kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri İsmail Özgün ile Cemal Öztaylan'ın eşlik ettiği Çelik, daha sonra Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur'u makamında ziyaret etti.
AA / haber7
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
abil bakanlığınızda binlerce mühendis öğretmen olarak çalışıyor onları kendi branşlarına geçirip yine binlerce kişiyi öğretmen olarak atayabilirsiniz böylece binlerce kişiyi bunalımın eşiğinden kurtarmış olursunuz
alirıza türkiye hükümetinin çok dengesiz işleri var madem öğretmen ataması yapıyosunuz yılın ortasında yapmayın sayın hüseyin çelik sana diyorum şu işlerin biraz mantıklı olsun sene başında yap öğretmen atamalarını
umutSUZ MADEM İSTEDİKLERİNİZİ ATAYACAKSINIZ NEDEN İKİDEBİR BAŞVURU YAPTIRIP HAYALKIRIKLIĞI YAŞATIYORSUNUZ?
canan dönemin ortasında atama olur mu?biz özel okullarla sözleşme imzalıyoruz sonra istifa edemiyoruz atama olupta gitmeyincede bir yıl atama hakkın yok oluyor bu ne biçim iş yaaaaaaaaaaaaaaa
sosyal bilgiler binlerce işsiz öğretmen adaylarının sesi nezaman çıkacak daha ne bekleniyor?
mustafa Mart ayında ne ataması bu?sene başında planını programını yaparsınndansonra atamanı yaparsın..mart ayında atama olnmaz sayın bakan..eğer bu ayda atama yaparsan buna SEÇİM ATAMASI denir.
öğretmen atamalar nasıl yapılıyor
ÖZLEM Yorumlar son derece haklı atama dediğin dönem başında olmalı yıl sonuna kadar puanımız biriksin de tayinimiz istediğimiz yere çıksın diye beklerken var olan boşlukların tayin dönemine az kala doldurulması BÜYÜK HAKSIZLIK!Yeni atanacak olan zaten nere olsa çalışacaktır.
ceyhan ulusoy bunlar herşeyi ellerini yuzlerine bulaştırdılar malasef:(bi duzen yok hiç bisiy yok bakın ey yetkili yetkisizler senede 2 defa atama yapılır avrupaya yaranmak için çıkardığınız sözlesmili olayından dolayı yılda 10 sefer atama yapılmaz!yazik bu insanlara beni iyi tanıyın eğer ölmemis olursanız bu eğitim olayı nasil olurms benden öğrenin beni bekleyin!
mağdur olan öğretmenlerden biri ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR
Bostan, Bakan Çubukçu'dan taleplerini şöyle sıraladı:
“-Öğretmenlerin ve Milli Eğitimin çeşitli birimlerinde çalışan memurların maaşı insanca geçinebilecekleri bir seviyeye çıkarılmalıdır.
-Yönetici atamada vekâleten görevlendirme dönemi sona erdirilmeli, her şeyden önce hukuka uygun olarak asaleten atamalar yapılmalıdır. Bunun için hak edenin korunduğu bir sistem ortaya konulmalı, eğitim çalışanları bir takım merkezlerden icazet almak zorunda bırakılmamalıdır.
-Öğretmenlerin yer değiştirme yönetmeliği acilen değiştirilmeli, bölünen, parçalanan aileler birleştirilmelidir.
-Milli Eğitim Bakanlığı ek ders esasları sendikaların talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir.
-657 Sayılı DMK'nın 4/B maddesi gereği yapılan sözleşmeli öğretmen atamaları sona erdirilmeli, şu anda sözleşmeli olarak istihdam edilen 50 bin öğretmen kadrolu hale getirilmelidir.
- Görev bekleyen 220 bin öğretmen adayının umutları tükenmeden atanmaları sağlanmalıdır.
-Eğitim çalışanlarının bir bütün olduğundan hareketle, hizmetli, memur, teknisyen vb. personelin görev tanımları bir an önce yapılmalı, atama ve yer değiştirmeleri konusunda bir yönetmelik çıkarılmalıdır.
-Temel eğitim içerisine orta öğretimin de dâhil edilerek, şu anda orta öğretimde yüzde 58.5 olan okullaşma oranı yüzde 100'lere çıkarılmalıdır. Bunun için öğretmen ve derslik ihtiyacı bugünden tespit edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi artırılmalıdır.
-Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı AB standartlarına çıkarılmalı ve bu şekilde bir öğretmenin her bir öğrenciye bir ders saatinde ayırabileceği süre artırılmalıdır.
-Okullarımızın fiziki yapısı çağdaş standartlar ve öğrenci ihtiyacı göz önüne alınarak dizayn edilmelidir.”
hasan gogce sayın bakanım ikur yapılandırma paketi içersnde milli eğitim bakanlığına bağlı okullara sözleşmeli hizmetli ve teknisyen aldınız .öncelikle bunun içiçn size teşekkür edreim. bu sözleşmeli personellere kadro vermeyi düşünüyormusunuz.düşünüyorsanız ne zaman olduğunu söylayabilirmisin. teşekkür ederim.
Yazılan son 11 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 11 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku