Projeye göre, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile okul yönetimi hakkında elektronik ortamda görüşlerini bildirebilecekler.
MEB okulların ve öğretmenlerin denetlenmesinde öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin de görüşünün alınabileceği bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Teftiş Kurulu Başkanlığınca yürütülen çalışmaya göre, elektronik ortamda "Performans Yönetim Sistemi" adıyla bir sistem kurulacak. Öğrencilere ve velilere sisteme girmilmeleri için e-okul uygulamasında olduğu gibi bakanlıkça şifre verilecek. Şifreyle sisteme giren veli veya öğrenci, okulundaki öğretmen, okul müdürü ile ilgili değerlendirmeleri yanıtlayacak.
SONUÇLAR GÖREVDE YÜKSELME, ATAMA KARARLARINDA DİKKATE ALINACAK
Öte yandan MEB, konuya ilişkin "Performans Yönetim Sistemi Taslak Yönetmeliği" de hazırladı.
Bakanlık bu uygulama ile okullardaki memnuniyetin artırılmasını, denetim sisteminin daha da iyileştirilmesini, öğretmenlerin performanslarının daha kolay görülebilmesini amaçlıyor. Sistemle, MEB'e bağlı resmi okul/kurumlar ile personelin, başarı, verimlilik ve gayretleri ölçülebilecek, izlenebilecek, denetlemeye yönelik usul ve esaslar belirlenebilecek. Hangi okulun performansının düşük, hangisinin yüksek olduğu ve öğretmenlerin durumu izlenebilecek.
Başarı, verimlilik ve gayretin ölçülmesinde genellik, eşitlik, geçerlik, güvenirlik, tarafsızlık ve açıklık ölçütlerine uyulacak. Okullar ve personel de bu sistemde öz değerlendirme yapabilecek. Sistemde yer alan kişisel bilgiler gizli tutulacak.
Veliler ve öğrenciler tarafından yapılacak değerlendirmelerin her yıl Mart-Nisan döneminde alınması planlanıyor. Yapılan görüşler sistem tarafından değerlendirilecek ve analiz edilecek.
Performans Yönetim Sistemi'nden elde edilecek rapor ve sonuçlar, görevde yükselme, atama ve yer değiştirme, yönetim ve denetim ile ilgili kararların alınmasında, eğitim planlaması ve politikalarının belirlenmesinde dikkate alınacak.
Sistemin ilk pilot uygulamasını Düzce'de gerçekleştiren MEB, taslak yönetmeliğin kabul edilmesi durumunda, yönerge de hazırlayacak.
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
mebbolar Atama ve yerdeğiştirmeyi etkileyecekmiş.Sanki başka bir okula tanınca maaşı artacak öğretmenin.
Kmınmebi Bırakın bu işleri önce MEB doğudaki ve batıdaki okulları aynı standarta getirsin.Veliyi ve öğrencileri böyle kandıramazsınız.Önce MEB öğretmen açıklarını gidersin.MEB de bu yönetmelikleri çıkaran bürokratların performansını kim değerlendirecek.Asıl bunların performansı değerlendirilmeli.
kimsesiz öğrt bir bu kaldı öğretmen itabarı denen bir şey kalmadı . öğretmeni , öğrenciye veliye köle yaptınız
Memur Bakalım daha başımıza neler gelecek, Allah sonumuzu hayır etsin
mesut iyi olur.. tam süper olur.. öğrenci bizi zaten ders anlatmaya mecbur yük taşıma hayvanı gibi görüyordu..
sado52 Demekki yüksek not almak için ne yapıyormuşuz.Veliye şirin görünüyormuşuz.Böyle saçma sistem mi olur.Peki polis,imam,milletvekili veya diğer kamu görevlilerini denetlerken neden böyle bir düşünce olmuyor da sadece öğretmen ???????.
avni çökelek vicdnımızın sesi daha önemli değerlendirmelerin nesnel olmayacağıdüşüncesindeyim. değerlendirmelerin bazıları gerçeği yansıtıyor olabilir.değerlendirilen öğretmenlere de yanıt ve açıklama olanağı tanınmalı.öğretmenlerin de velilerin sorumluluğu konusudadeğerlendirmede bulunması gerekir öğretmen sorumsuz velininönüne atılmamalı. bu sistem yalnız öğretmen için değil tüm kamuda uygulanmalı...
ali Çok yararlı bir uygulama acilen geçilmeli
derya işini hakkıyla yapan öğretmenlere bir sözüm yok.Ama kendi yapması gereken işi velinin üstüne atan,üstelik velilerini daha 1.yıl içinde kendisi hakkında dedikodu yapmakla suçlayan,üstüne üstlük çocuğumuzla bir sorunumuzda bana ne senin çocuğundan tavrına giren,sürekli çocuklarla uğraşmak yerine velilerle uğraşıp onları dış görünüşle değerlendiren başka bir branş okuyup girdiği kpss sınavını kazanıp tesadüfen öğretmen olan bu insanlar ayıklanmalı.Bunlar öğretmen değil insan bile olamazlar.
Yazılan son 9 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 9 yorum yazılmış.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku