Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ortaöğretime sosyal sorumluluk çerçevesinde yeni bir bakış açısı getirecek bir proje üzerinde çalışıyor.
Kavaf'ın projesiyle, lisedeki gençler öğrenim hayatları boyunca bulundukları 4 duvar arasından çıkarak, sosyal hayatla içiçe olabilme imkanı bulacaklar.
Buna göre, ortaöğretimdeki gençler, eğitim dönemlerinde 100 saat boyunca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklarla, 50'şer saat engelli ve yaşlılarla zaman geçirecek. 50 saat koruma ve bakım altındaki kendilerinden küçük çocuklara ders çalıştırmakla yükümlü olacak gençler, ayrıca 50 saat de kasiyerlik, paspasçılık gibi hizmet sektörlerinde çalışacak.
Gençlere sosyal sorumluluk bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının amaçlandığı projede, böylece öğrenim hayatına devam eden çocuklar, hem koruma ve bakım altındaki çocuklara okullarına devam etmeleri konusunda örnek olacak, hem de yeni dünyalar görerek sosyal hizmetlerin önemini anlayacak.
Üniversite yaşamı öncesinde gençlerin önemli bir deneyim yaşamasına imkan tanıyan, hatta seçeceği mesleği belirleme noktasında da önemli katkıları olması beklenen projede Kavaf, gençlerin sunacakları hizmetlerin puana tabi tutulmasını planlıyor. Bakan Kavaf, buradan alınacak puanın da üniversiteye girişte yapılan sınav sonucuna eklenmesi konusunda çalışıyor.
Devlet Bakanı Kavaf, projesinin hayata geçmesi halinde genç yaşta sorumluluk almayı öğrenen çocukların ileriki yaşlarda hem koruma ve bakım altındaki çocuklara hem de engelli ve yaşlılara karşı daha duyarlı olacağını, hizmet sektöründe çalışarak da gençlerin emeği küçümsememesini öğrenmelerini öngörüyor.
tarihli haber
Dersimiz.com Haber
Henüz Yorum Yazılmamış. İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.
Son Eklenen Eğitim Haberleri
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Neler Getirecek?
Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim AkademiDevamını Oku
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Yasalaştı
Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariDevamını Oku
Okula uyum haftası yarın başlıyor
3 aylık yaz tatilinin ardından 2 Eylül Pazartesi günü okul zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minik öğrenciler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önem kazanıyor. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söylüyor.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Devamını Oku
2024 MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Genelgeye göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Telefon yasağı devam edecek. Ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. Dağıtımı yapılan ders kaynakları dışında kaynak aldırılmaması için önlem alınacak.
Millî Eğitim Devamını Oku
Açık öğretim liselerine geçişte yeni kurallar
Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili maddede değişiklik yaptı. Yeni yönetmelik 13 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
* Yapılan değişikliğe göre, anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleDevamını Oku